Čtyři zlaté medaile z Evropského poháru v Praze na Strahově zůstávají v České republice!

20.9.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-09-20T11:02:01 --> <p>Pražský Strahov byl dějištěm vrcholného mezinárodního podniku handicapovaných cyklistů. V sobotu 17. září se zde sešla současná špička nejenom evropské paracyklistiky ke svému finálovému závodu.</p>

Závod zařazený do vysoké kategorie UCI – P1 byl velmi úspěšný pro naše barvy a vítězství ve svých kategoriích pro Českou republiku vybojovali Tereza Diepoldová (C2), Jiří Ježek (C4) Ivo Koblasa (C3) a tricyklista Roman Šejna (T2).Těžký závod s náročným stoupáním zvládnul Jiří Ježek (DAS – Duratec) zcela famózním způsobem, když se stal i celkovým vítězem závodu bez ohledu na handicap a zakončil tak svou výjimečnou letošní sezónu. V roce 2011 se Jirka stal dráhovým mistrem světa, vicemistrem světa v časovce, celkovým vítězem Světového poháru a neporažen byl i ve všech závodech Evropského poháru.
Velikou radost nám dělá Tereza Diepoldová (Nutrend Specialized). Dvojnásobná medailistka mistrovství světa v Dánsku, zvládla pražský závod podobně suverénním způsobem jako Jirka a její výjimečný talent i výkonnostní vzestup je velikým příslibem do budoucna.
Pořadatelé Evropského poháru již oznámili i termín závodu pro rok 2012. Finálový závod Evropského poháru pražský Strahov přivítá ve dnech 29. – 30. září 2012. V jednání je již i rok 2013, kdy bychom v Praze mohli přivítat celosvětovou konkurenci handicapovaných cyklistů.
Výsledky i fotogalerie na www.caths.cz
(tz)
Foto Věra Vodičková

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu