Evropský pohár handicapovaných cyklistů v Praze na Strahově bez „Varů“!

2.9.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-09-02T14:38:47 --> <p>Vrcholná událost cyklistiky handicapovaných nad kterou přijal záštitu i primátor Hlavního města Prahy MUDr. Bohuslav Svoboda, Evropský pohár se po roce znovu vrací na pražský Strahov.</p>

Závod, který je registrovaný v prestižní kategorii P1 UCI provází celá řada změn. Tou největší je skutečnost, že legendární závod profesionálů Praha – Karlovy Vary – Praha kategorie 1.2. UCI nebude součástí Evropského poháru, tak jako tomu bylo v minulém roce. Pořadatelé závodu Praha – Karlovy Vary – Praha byli nuceni závod s mnohaletou tradicí na poslední chvíli zrušit pro nedostatek financí.

Pořadatelskému klubu SK Handicapovaných cyklistů Praha tak přibyly značné potíže, nicméně, závod se uskuteční v podobné kvalitě jako minulý rok.

Na cyklisty čeká nový, divácky atraktivní okruh, jehož součástí bude i obávané stoupání na samý vrchol strahovského kopce. Kategorie handbike a tricykly pojedou okruh zkrácený.

Cyklistickým dnem bude provázet, osvědčená dvojice moderátorů MaD Speakers a k dispozici budou mít zajímavé, tuzemské i zahraniční hosty, kteří přijali pozvání pořadatelů a zúčastní se závodů. Nad celým podnikem bude dohlížet tým policie České republiky včetně 8 policejních vozidel, které doplní tři doprovodné motocykly, dvě neutrální servisní vozidla a více než 30 pořadatelů, kteří budou rozmístněni na trati závodu. Mezi strahovskými stadiony, v ulici Zátopkova také během pátku vyroste cyklistické „městečko”, včetně bezbariérového parkoviště týmů.

Zajímavostí je, že závod na Strahově bude zároveň i finálovým podnikem Českého poháru handbike a Českého poháru tandemů. Díky tomu přivítáme na Strahově kompletní českou špičku v těchto kategoriích a bude jistě zajímavé sledovat jejich souboj se zahraničními závodníky.

Závodu se zúčastní i celý reprezentační tým ČR tělesně a zrakově handicapovaných cyklistů, v čele s pětinásobným paralympijským vítězem a šestinásobným mistrem světa, Jiřím Ježkem.

Pro reprezentační týmy z celého světa bude závod v Praze jednou z posledních možností, jak ještě získat nějaké body do žebříčku národů, podle kterého se bude stanovovat výsledná účastnická kvóta jednotlivých zemí pro paralympijské hry v Londýně 2012. To poslední možností pak bude lednový halový Evropský pohár handicapovaných cyklistů, který se znovu uskuteční v Praze a pořadatelem bude opět SK Handicapovaných cyklistů Praha.

Pořadatelé závodu prosí všechny návštěvníky závodu, aby důsledně dbali pokynů pořadatelů a policie ČR. Oblast Strahova bude uzavřená po celou dobu závodu a doprava povede po objízdných trasách.

Příjezd na Strahov bude možný pouze od hotelu Pyramida, ulicí Chodecká. Veškeré informace budou zveřejňovány na www.caths.cz

SK Handicapovaných cyklistů Praha touto cestou velmi děkuje za pomoc: Hlavnímu městu Praze, Policii České republiky, společnosti NUTREND, společnosti MOOS logistics, firmě MOOSE, městské části Praha 5, www.caths.cz, firmě OK BAG a firmě Specialized.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu