Sudety trochu jinak, ale stále stejné

29.8.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-08-29T10:08:52 --> <p>Sedmnáctý ročník jednoho z nejznámějších závodů Specialized Rallye Sudety se uskuteční 10. září a je opět finálovou akcí Českého poháru Znovín Znojmo MTB marathon Cup 2011 i Velo marathon Cupu. V časopisu Velo avizovaná změna úvodní části trati narazila na nepochopení ze strany správy CHKO Broumovsko a proto bude realizována jen z části.</p>

Paradoxně nedojde ke ztížení, ale naopak ke zlehčení a zkrácení o cca 5 km, a to díky vynechání průjezdu Teplicemi. Ten bude nahrazen návštěvou atraktivní a pověstmi opředené Vernéřovické studánky, kde by měla být i první občerstvovací stanice. Zbytek trati se nemění. Pro opravdové bajkery a bajkerky je určeno 115 km dlouhá trať s převýšením 3300 metrů, která se vyznačuje krátkými a strmými stoupáními k Pánově věži, na Bor nebo na Hvězdu a technicky náročnými sjezdy k Václavu, Vodními zámky nebo po Schodech z Hvězdy.
Krátká trať má 60 km, převýšení 1300 metrů a zvládne ji každý. Kromě malé změny trati je novinkou také páteční pasta party ve velkém stanu Birell, která bude pro všechny startující zdarma, rozdělení do 16 kategorií podle délky trati a věku a vypsání ženských věkových kategorií. Vítězové všech kategorií obdrží tak jako vždy volné startovné na příští rok, stejně jako nejrychlejší muži a ženy na obou tratích, startující v dresech Specialized Sudety. V kombinaci Malý a Velký Sudetoman a Sudetolady obdrží vítězové všech kategorií speciální dresy od firmy Eleven.
Tomáš Čada 

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu