Cyklistický hlas Eurosportu utichl, Robert Bakalář zemřel

3.8.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-08-03T14:06:13 --> <p><img alt="Robert Bakalář" class="fr" height="506" src="http://zpravodajstvi.ivelo.cz/img/1613/02.jpg" width="318" />Dnes nad ránem naposledy vydechl v 71 letech televizní komentátor a spíkr Robert Bakalář. Těžká nemoc ho trápila již několik měsíců, před lidmi v cyklistickém dění se tím netajil, ale svým divákům to nedal nijak najevo. Rakovina mu jeho životní lásku – cyklistiku – nesebrala. Ještě deset dní před svým skonem odkomentoval poslední etapu Tour de France, kterou jeho hlas zprostředkovával domácím příznivcům cyklistiky v přímých přenosech Eurosportu v posledních patnácti letech, a také tuto neděli seděl u komentátorského mikrofonu při etapách Kolem Polska…</p>

Jeho cyklistické aktivity byly široké, sportovní žurnalistice se věnoval už od roku 1965, pracoval jako novinář v časopise Stadion, později jako šéfredaktor v magazínu Peloton, významně se podílel na tvorbě přímých cyklistických přenosů, především ze Závodu míru, v Československé televizi a se vznikem českého vysílání Eurosportu se stal jeho cyklistickým symbolem.

Jeho nezaměnitelný způsob komentování možná občas ignoroval fakta, ale dokázal přitáhnout k cyklistice i ty, kteří na kole nejezdí. Stal se fenoménem, velkým popularizátorem cyklistiky a to i v rámci seriálu MTB závodů Kolo pro život nebo exhibice Pražské schody, který se letos konal již poosmnácté a kde Robert jako jeden z jeho iniciátorů letos v červnu samozřejmě nechyběl. Možná už tušil, že to byly jeho poslední „schody”. Za ovací publika před zaplněným Hradčanským náměstí u Pražského hradu převzal ocenění za přínos české cyklistice.

Robert Bakalář

Robertův hlas nám bude chybět.
redakce

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu