Do Dobříše na Krakatit

2.8.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-08-02T12:31:42 --> <p>První srpnovou sobotu (6. srpna) odstartuje ve středočeské Dobříši šestý ročník maratónu horských kol s názvem Trek MTB Maraton Krakatit. Ten na své atraktivní trasy v délkách 50 a 80 kilometrů, jež vedou v brdských lesích, každoročně láká stovky startujících z celé republiky.</p>

Vyznavači horských kol všech věkových i výkonnostních kategorií se 6. srpna sjedou do Dobříše, aby poměřili síly na tratích Trek MTB Maratonu Krakatit. Atraktivní prostředí Brd a kvalitní pořadatelské zázemí dělá z tohoto podniku jeden z těch, které jsou startujícími velice kladně hodnocené. I proto se stejně jako třeba v loňském roce očekává hojná účast startujících.
Cyklisté budou mít na výběr ze dvou délek tras. Kratší měří 50 kilometrů, delší dokonce 80 kilometrů, obě jsou ale závodníky označované za zajímavé a zábavné. Úvodní kilometry maratónu jsou rychlejší a vedou spíše po širokých cestách, pak ale trať zmizí v nitru brdských lesů a nabídne pěkné sjezdy a také příjemné stezky charakteru singletrack. Závod tak horským cyklistům nabídne vše, co ke kvalitní projížďce a dobrému pocitu z ní potřebují. Užít si den na kole v brdských lesích mohou jak ambiciózní sportovci, tak obyčejní cyklisté, kteří jezdí na kole pro radost.
Protože v předchozích letech pořadatelé závodu zaujali vysokou úrovní organizace, získali již v loňském roce status závodu Českého poháru v maratonu horských kol. Body do nejvyšší domácí soutěže bikemaratonců se budou v Dobříši po úspěšné loňské premiéře rozdělovat i letos. „Zařazení do Českého poháru nás samozřejmě těší a vnímáme jej jako ocenění naší práce. Zároveň ale stále myslíme především na ryzí amatéry a hobby jezdce, pro které hlavně závod děláme. I přes určitou sportovní úroveň proto chceme závodu zachovat jeho typickou atmosféru,” ubezpečil za pořadatele Tomáš Tvrz. Jednou ze zajímavostí závodu je stejně jako v loňském roce kategorie ParkTool Single Speed vypsaná pro jezdce, kteří nemají své kolo vybaveno měničem rychlostí.
Na své si ale kromě dospělých přijdou 6. srpna v Dobříši i děti. V rámci doprovodného programu Trek MTB Maratonu Krakatit totiž bude pod patronátem firmy Lego v parku zámku Dobříš uspořádán dětský závod pro všechny věkové kategorie malých cyklistů. Výrobce proslulých stavebnic odmění každého startujícího závodníka malým dárkem a ti nejlepší se pak mohou těšit na hodnotné ceny v podobě větších, velkých a největších stavebnic. V průběhu celého dne potom bude dětem zdarma k dispozici cyklo škola, v níž si budou moci na speciální dráze a za dohledu zkušených instruktorů zdokonalovat své cyklistické umění.
Moderátorem akce bude sportovní komentátor Ivan Mejtský z České televize, s níž pořadatelé i letos jednají o tom, aby z Krakatitu stejně jako v loňském roce vyrobila reportáž pro kanál ČT4 Sport.
Více informací (propozice, mapy, výškové profily, přihlášku…) naleznete na stránkách www.mtbike.cz

Trek MTB Maraton Krakatit Dobříš 2011
Datum konání: 6. 8. 2011
Místo startu/cíle: Dobříš, ulice V Lipkách, 49°46’41.113″N, 14°10’27.114″E
Prezentace: pátek 5. 8. od 18:30 do 21:00 a sobota 6. 8. od 7:00 do 10:00 ve sportovní hale v ulici V Lipkách, Dobříš.
Trasy závodu: trasa A (dlouhá) 80 km, trasa B (krátká) 50 km
Časový rozvrh:
start trasy A: 10:30, start trasy B: 11:15
start Lego dětského závodu v 11:35, vyhlášení po dojezdu
předpokládaný dojezd prvních závodníků hlavního závodu okolo 13:30 z trasy B a ve 14:00 z trasy A
vyhlášení vítězů hlavního závodu od cca 15:30
(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu