KONA 2012 odhalena

2.8.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-08-02T09:53:04 --> <p>Kona inovovala modelovou řadu a chystá se na novou zteč evropského kontinentu. Za základnu jí poslouží letos otevřené centrum se showroomem, které si vybudovala na předměstí Ženevy. Právě sem jsme vyrazili na obhlídku novinek.</p>

29er

Čtyři devětadvacítky v portfoliu by lecjaké značce bohatě stačily. Kona však počet „velkých” modelů pro rok 2012 téměř ztrojnásobila. Nejzajímavější novinkou je 130mm full Satori. Jedná se o přepákovaný jednočep, na rámu najdeme tapered hlavu a vzadu 142 mm širokou osu. Anachronismem trochu zavání pouze IS úchyt zadní brzdy. Zajímavé je uchycení přesmykače na dlouhém návarku na sedlové trubce. Stávající 100mm 29er Hei-Hei 2–9 v nabídce zůstává.

Novou vlajkovou loď mají hardtaily – karbonový top model se jmenuje King Kahuna. I on má tapered hlavu a stejně jako scandiové devětadvacítky Kahuna je vybaven 142mm osou. Bezobjímkový přesmykač umožňuje maximálně zkrátit zadní stavbu. Ta je v tomto případě již osazena PM úchytem brzdy. Nevšední je tvarování rámu i kombinace transparentního a barevného laku.

Ocelové rámy dosud reprezentoval singlespeed Unit. Nyní mu přibývá brácha Honzo. Jde o odolný bike vybavený vidlicí se zdvihem 120 mm, hlavovým úhlem 68°, zadní stavbou dlouhou pouhých 415mm, posuvnými patkami, devíti převody, napínákem řetězu a objemnými plášti Maxxis Ardent.

Novým nejdostupnějším hardtailem s velkými koly je Splice. Krátký rám, luxusně dlouhá hlavová trubka a úplně základní úroveň výbavy napovídají, že jeho doménou budou spíše turistika než opravdový biking.

Kona dál nabízí tři úrovně osazení kovových hardtailů Kahuna, které doplňuje ještě dámským 29er modelem Mohala. Jejím dostupným pánským protějškem je další novinka Mahuna.

Cyklokros, silnice, festky

Kona dál pokračuje v produkci různých městských, nákladních a jiných zajímavých kol včetně populárních „fixek”. Katalog nabídne tři pěkné cyklokrosové modely, dva na hliníkovém, jeden na karbonovém rámu. Novinkou je karbonová silnička King Zing, která byla vytvořena ve spolupráci s italskou legendou Dedacciai

Fully

Kona dál pokračuje v užívání systému odpružení Magic Link u XC fullů 2+2, 160mm biků Cadabra a na Colairu. Poměrně zásadním zásahem do nabídky je nahrazení populárního freeridu Stinky novým modelem Entourage. Ten přejal řadu prvků z loni představených sjezdových kol Operator a Operator Supreme. Značka o novince se 170 mm zdvihu a položeným hlavovým úhlem 65° hovoří jako o bikeparkovém kole vhodném například i pro drobnější sjezdaře. Sjezdové Operatory budou mít příští rok o stupeň položenější hlavový úhel, jinak zůstávají beze změn.

(kk)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu