Trať světového poháru se otvírá veřejnosti

27.7.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-07-27T15:46:49 --> <p>Ochutnejte záludnosti trati letošního světového poháru bikerů v Novém Městě na Moravě. Co se skrývá pod názvy pasáží jako je Gigantic Drop, Toboggan, AC/DC nebo Rock´n´Roll?<br /> To všechno můžete poznat v neděli 31. července, ve 13.30 je sraz u Skihotelu na kraji areálu v Novém Městě. <br /> </p>

Jako průvodce s vámi v dresu Merida vyrazí jeden z inženýřů trati Lukáš Vlach. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost. „Trať jsme postavili na základě té loňské, ale na několika místech ještě proběhli úpravy a vylepšení,” říká Vlach. „Je jesmírně hravá, myslím, že jak závodníci, tak diváci si užijí,” dodává generální manažer podniku Ján Svorada, bývalý slavný silničář, mj. vítěz tři etap na Tour de France.
Lesní okruh měří 4,5 km, má převýšení 220 metrů a elitní závodníci ho pojedou sedm až osmkrát. Přesný počet určí delegáti Mezinárodní cyklistické fedearce UCI těsně před začátkem světového víkendu na Vysočině.
Už za necelé tři týdny 12. až 14. srpna!
Minulou středu ho pokřtil, podrobně otestoval a projel také s televizní kamerou na přilbě Jaroslav Kulhavý, aktuálně nejlepší biker světa, který tady může rozhodnout o historickém zisku trofeje za celkové prvenství ve světovém poháru. „Přirovnal bych ji k Offenburgu a Champéry. Není to extrém jako v Kanadě, což je dobře. Tam měla problémy spousta lidí, zvlášť holky se spíš plácaly po trati,” říká Kulhavý. „Oproti loňsku se jede ještě víc šotolinou a pískem, přibylo kamení. Kdyby zapršelo, půjde jezdit a závod neztratí atraktivitu, aby se běhalo, nebo hodně roztrhalo pole.”
Část trati vede i v místech, kde si za parádními vítězstvími ve světovém poháru dojel lyžař Lukáš Bauer.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu