Brian Lopes a jeho nový Ibis Mojo SL-R

13.6.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-06-13T07:47:31 --> <p>Přibližně před měsícem na kalifornském festivalu Sea Otter byla bikové veřejnosti představena další evoluční verze úspěšného fullu Ibis Mojo. Po mohutnější variantě HD se zdvihy 140 mm a 160 mm nyní následuje SL-R. V našem původním videu ho představuje sám Brian Lopes, stejně tak přinášíme několik původních snímků.</p>

Na první pohled se jedná o téměř totožná kola, která Ibis produkuje již několik sezon, ale nejsou. Také Mojo SL-R má zadní stavbu zavěšenou skrze ověřený DW link, ale rám je vyroben trochu odlišnou technologií, kterou Ibis nazval Soft Core Form. Přináší celkově čistší vnitřek rámu a drobný úbytek hmotnosti. Další změna se týká hlavové trubky, která má nyní rozměr 1/1,8–1 1/5″. I další dvě změny se týkají tuhosti a efektivity biku. První je středový domeček BB a druhý pevná osa zadní stavby. Za tím vším je snaha celé kolo odlehčit a zároveň výrazně navýšit tuhost. Další změny jsou už spíše příjemné a praktické drobnosti týkající se třeba uchycení přesmykače nebo vedení bowdenů po rámu.

Zdvih byl stanoven na 140 mm, což by při dnešním rozmělňování kategorií mohlo odpovídat škatulce all mountain.
My se na jeden z prvních kousků tohoto modelu můžeme podívat detailněji. Navíc se jedná o osobní bike Briana Lopese, čímž je dáno „nekatalogové“ osazení včetně černého prototypu tlumiče Marzocchi.

Text, video, foto: Rob Trnka

Video — Brian Lopes a jeho nový Ibis Mojo SL-R

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu