RockShox 2012, velká značka ve velkém stylu

2.6.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-06-01T17:53:16 --> <p>Také americký RockShox už se nechal strhnout vlnou představování novinek na rok 2012 a odtajnil kompletní produktovou řadu. V ní je jasně patrná ofenziva 29" kol a samozřejmě nejet ta.</p>

O 29″ variantě vidlice SID jsme vás již informovali, nyní svou dospělou verzi bude mít i model Revelation, a to se zdvihem až 140 mm.

Nová řada XC
RockShox představil novou modelovou řadu základních vidlic nazvanou XC, která nahrazuje řadu Dart. Jedná se o vidlice s průměrem vnitřních (ocelových) nohou 28–32 mm a s olejovým tlumením, a rovněž i model XC se bude vyrábět v 29″ verzi.

 

MotionControl DNA
Velkou novinkou je druhá evoluce systému tlumení MotionControl s přívlastkem DNA. Přepracovaný je onen specifický kompresní tubus, což vedlo ke snížení hmotnosti kompresní tlumicí jednotky. Nový MotionControl DNA bude vyráběn ve třech verzích: XX (s hydraulickým dálkovým zamykáním), RCT3 (tři polohy: otevřeno, přitlumená komprese, zamčeno + možnost nastavení pomalé komprese), RLT (otevřeno, přitlumení komprese s nastavením síly potřebné k otevření) a RL (otevřeno, zavřeno s továrním nastavením intenzity zámku).

 

Sektor také s novinkou
Systém snižování zdvihu Dual Position Air není ničím novým, nově však bude možné pouhým 90° otočením ovládacího kolečka snížit o 30 mm zdvih i u pružinové vidlice, a to díky systému Dual Position Coil – výhradně u vidlice Sektor.

 

Boxer lehký jako nikdy předtím
Váhové limity jsou na hledáčcích i ve světě sjezdu, čehož je důkazem historicky nejlehčí vidlice Boxer se svými 2689 gramy s patentovanou lehkou povrchovou úpravou vnějších nohou Keronyte Gray.

 

Karbonový tlumič
Tlumič Monarch je pak nově obdařen kompozitovým tělem šetřícím 15 gramů oproti standardnímu hliníkovému, nově budou moci uživatelé volit mezi standardním černým a novým bílým lakováním.

 

Upgrade teleskopické sedlovky
Malé změny se odehrály i u nejmladšího produktu v portfoliu RockShoxu, teleskopické sedlovky Reverb. Nová je mimo jiné varianta se 100mm zdvihem či verze celočerná.

Další střípky ze sezony 2012 jasně naznačují, že zase bude na co se těšit.
Jaroslav Novák
Foto: Sram

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu