Královské dvojvládí

31.5.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-05-30T16:50:09 --> <p>V sobotu 28. 5. 2011 odstartoval v 7.30 a v 10.00 hod z klatovského náměstí peloton 2503 bikerů vstříc třem tratím 18. ročníku cyklomaratonu Author Král Šumavy. Deštivý pátek připravil hned po startu stokilometrové trati jezdcům těžkou bahnitou zkoušku, a tak pořadatelé pro dvě kratší trasy posunuli nájezd do terénu o něco později a prodloužili jim tak úvodní asfaltový úsek.</p>

Konkurence špičkových maratonců z České republiky nebyla početná, ale ti co přijeli, byli jistotou velmi dobré sportovní úrovně závodu. Vedoucí skupina se začala krystalizovat v prvním náročnějším stoupání a při průjezdu motokrosovou tratí na Hradišti byla v čele čtveřice Jan Rajchart (GO!!! Nutrixion), Ladislav Fabišovský (AC Sparta Praha), Tomáš Kozák (Team Focus) a Robert Novotný (Sweep cycling). S malým odstupem je následoval Vlastimil Veverka (Rock Machine – Cyklomax). V průběhu závodu se tato pětice přeskupovala převážně vinou defektů, které byly na kluzké trati bohužel dost časté. Ve druhé polovině závodu se tak na čele samostatně usadil mladý jezdec Jan Rajchart a držel si odstup od druhého Roberta Novotného, který podle svého vlastního vyjádření v cíli již byl po dvou defektech s vývojem závodu smířený.
Závěr závodu se však nečekaně proměnil v drama. Dílem chybou zaváděcí motorky, dílem netolerance někoho z kolem jdoucích, kterému překáželo vymezovací „mlíko”, se vedoucí závodník nechtěně podíval i na nedaleký atletický stadion. Než si motorkář chybu uvědomil a nic netušícího Jana Rajcharta přivedl správně do cíle, projel bez jakýchkoli oslavných gest cílem Robert Novotný. Ten se až deset metrů za cílovou páskou dozvěděl, že je vlastně vítěz. Ředitel závodu František Šrait po dohodě všech zainteresovaných stran rozhodl o vyhlášení dvou vítězů na stokilometrové trati mužů, a tak bikovému závodu v rámci 18. ročníku AUTHOR Král Šumavy vládne tříčlenná královská rodina Robert Novotný (Sweep cycling), Jan Rajchart (GO!!! Nutrixion) a Jindřiška Bejstová (Merida bike team).
Výsledky ostatních tratí a všech věkových skupin, ohlasy účastníků, krátký videoklip a také fotografie ze závodu najdete na www.authorkralsumavy.cz.
(vš)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu