Rychlebské stezky otevřeny

12.5.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-05-12T10:20:14 --> <p>Otevření sezony proběhlo na Rychlebských stezkách o posledním víkendu za slunečného počasí. „Lidí přijelo tak akorát," okomentoval počet účastníků vrchní stavitel stezek Pavel Horník. Připraveno pro ně bylo hodně zábavy, a to nejen v sedle na „starých" trailech, ale i na jednom novém, který je z pohledu jízdy méně náročný, plynulejší. I přes oficiální otevření ale nejen na něm zbývá doladit pár drobností. Ve večerním programu mohli účastníci zhlédnout například vystoupení Michala Bendy, mistra světa v hakisacku, ale hlavně kapelu Nil. Skvělá zábava se táhla až do ranních hodin.</p>

V Rychlebech to ale oficiálním otevřením nekončí, naopak. Připravuje se tu MTB Maraton, registrace k němu probíhá na webových stránkách Rychlebských stezek, kde najdete i více informací.
Novinkou ve fungování stezek je možnost podpořit projekt zakoupením Návštěvnické karty. Její cena je 80 Kč, u každé další návštěvy pak 50 Kč. Karta nabízí slevy ve vybraných zařízeních, které jsou na ní uvedeny, včetně Rychlebských stezek. Každý měsíc proběhne slosování držitelů a výherce si odnese věcné ceny. Na konci sezony se uskuteční VIP akce pro ty návštěvníky, kteří budou mít na kartičce alespoň deset razítek. Pro držitele karty je připravena káva, občerstvení a podobně.
Nové je také značení trailů, které vyrobila firma Acerinterier jako sponzorský dar. Přibude značení v podobě červených křížů, jež určí místa, kam se v případě potřeby dostane sanitka.
(red)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu