Cyklomaraton Tour začíná v neděli

7.4.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-04-07T08:41:09 --> <p>V neděli 10. dubna odstartuje další ročník cyklistické Cyklomaraton Tour. Druhým dílem zároveň pokračuje triatlonová série Xterra, která má pro tento rok 17 dílů a z toho je pět závodů zařazeno do nového Českého poháru v terénním triatlonu. Triatlonisté a cyklisté se sejdou při závodě Xterra MTB Rallye Vltava na Hosíně u Českých Budějovic.</p>

Zázemí závodu se ze Sporthotelu Barborka v Hluboké nad Vltavou přestěhovalo na letiště Hosín, to nabídne luxusní zázemí s dostatkem prostoru pro parkování i veškerý servis, na který jsou závodníci zvyklí. Hosín je zároveň nejvyšším bodem celé tratě, a to bude znamenat náročné stoupání především v poslední části 48 km dlouhého závodu. Jako na všech ostatních závodech Cyklomaraton tour je i tady připravena kratší varianta trati s délkou 24 km. Další novinkou letošního ročníku je Allianz volná jízda pro všechny, kterým se zrovna nebude chtít závodit, ale jen tak se na začátku sezóny projet úžasnou přírodou mikroregionu Hluboká nad Vltavou. V areálu letiště Hosín pak od 10 hodin proběhne i první klání letošního Tygříkova poháru, který je určen těm nejmenším cyklistům. Samotné závody pak odstartují opět v tradičním čase 11:30.
Na letišti bude fungovat dokonce půjčovna kol Scott, které si mohou závodníci otestovat přímo při závodě. Na děti pak pamatuje pojišťovna Allianz, která obstará dětský koutek a dětskou cyklo školu, ve které děti získají mnoho rad a zkušeností, jak zacházet se svým prvním dopravním prostředkem. Příjemnou novinkou bude i prezentace Mercedes-Benz, která pro všechny, kteří dokončí závod, připraví ovocný bar. Po závodě si pak mohou závodníci svá kola bezpečně uschovat v bezpečné zóně.
Xterra MTB Rallye Vltava je také součástí zahájení turistické sezóny v Hluboké nad Vltavou, které bude probíhat už od soboty. V rámci programu si mohou návštěvníci mikroregionu vyzkoušet všechny jeho nabízené aktivity. Specialitami bude například taneční maraton, Zumba, dětský den s lampionovým průvodem, divadlo, hry bez hranic, nebo akční nabídky v hlubockém Adrenalin parku. Centrem celého zahájení sezóny bude Sportovně relaxační areál na Hluboké a vrcholem pak cyklistický závod startující z Hosína.
Veškeré podstatné informace s popisem tratě a její mapou počínaje až po přihlášky k závodu najdete na webu www.cyklomaratontour.cz. Registrace závodníků na místě bude probíhat do 10 hodin.
(tz)

 

Kalendář Xterra Czech Tour 2011
5.3. Jesenický zimní triatlon – Praděd
10.4. Challenge Hluboká nad Vltavou – MTB maraton
21.5. Xterra Žluté lázně
21.5. Challen­geŽluté lázně
18.6. Xterra Ostrov – MČR
18.6. Challenge Ostrov
9.7. Xterra Děčín
16.7. Challenge Opava
23.7. Xterra Prachatice
23.7. Challenge Prachatice
13.8. Xterra Špindlerův Mlýn – World Tour, European Tour a kvalifikace na MS
13.8. Challen­geŠpindlerův Mlýn
20.8. Challenege Žitava / Německo – World Tour, European Tour a kvalifikace na MS
21.8. Xterra Horní Planá
27.8. Xterra Hradec Králové
27.8. Challenge Hradec Králové
27.8. Challenge Melechov

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu