Děti pozor – Tour de Kids startuje!

10.2.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-02-18T13:53:59 --> <p>Nový projekt zaměřený na děti, který se bude konat v šesti krajských městech během května a června letošního roku, se jmenuje Tour de Kids. Jedná se o cyklistické závody pro děti od těch nejmenších až do 15 let.</p>

Cílem Tour de Kids je podpora zdravého sportování u dětí, neboť je obecně známo, že je čím dál těžší děti „vyhnat“ od televizí a počítačů během víkendů i podvečerů všedních dnů, a to zvláště když bydlíte v centru města. Druhým cílem projektu je samozřejmě děti naučit správným návykům bezpečné jízdy na kole, a proto se pořadatelé této zajímavé akce spojili s BESIPem, který se na projektu bude také podílet. Každý ze závodů se pak pořádá i ve spolupráci s daným magistrátem.

Kde můžete letos Tour de Kids potkat?
7. května 2011 – Pardubice – Pernštýnské náměstí
14. května 2011 – Liberec – místo ještě dopřesníme
21. května 2011 – České Budějovice – Náměstí Přemysla Otakara II.
4. června 2011 – Plzeň – Náměstí Republiky
11. června 2011 – Zlín – místo bude upřesněno
25. června 2011 – Praha – Kampa

Každý ze závodů bude mít bohatý doprovodný program, o který se postarají nejen partneři akce, ale také sportovní osobnosti. V Českých Budějovicích to například bude Martin Šonka, první a jediný závodník Red Bull Air Race, v Praze by to měl být Jirka Ježek, paralympijský vítěz a mistr světa v cyklistice. Účast v Plzni přislíbil Zdeněk Štybar, ale u něj bohužel v současné době není jisté, jak to bude začátkem června vypadat s jeho programem.

Veškeré informace o akci Tour de Kids najdete na webu www.tourdekids.cz.
(tz)

Foto: Rudolf Hronza

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu