Krtek potřetí na benefičním cyklistickém plese

3.2.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-02-02T16:47:48 --> <p>Dne 29. 1. 2011 se v brněnském Semilasse uskutečnil v pořadí již třetí benefiční ples. Cyklisté a jejich hosté předali Nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek částku 243 000 Kč.</p>

Benefiční ples, který se konal pod záštitou městské části Brno-Královo Pole, v letošním roce podpořily nejen cyklistické společnosti, ale pozvání na ples a zároveň partnerství v tomto projektu přijaly i společnosti, jakými jsou např. Renault Opportunity nebo Chempex. Zvláštní poděkovaní patřilo všem partnerským firmám, které podporují Nadační fond Krtek celoročně a spolupracují na projektech pro onkologicky nemocné děti a jejich rodiny.

KrtekV pořadí již třetí Benefiční večer moderovala excelentně herečka Hanka Holišová v doprovodu sportovního komentátora Tomáše Lachmana. Tato dvojice svým projevem dodala celé akci nádhernou atmosféru, ve které Hanka Holišová společně s neméně známým hercem a zpěvákem Robertem Jíchou zpříjemnili chvíle plesu svým vlastním hudebním vystoupením. K tanci všem přítomným hrála oblíbená hudební skupina „Zatrestband a Petr Píša” z Třeště.

Finanční částka věnovaná Nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek se v letošním roce dostala na neuvěřitelných 243 000 Kč, a to díky dalším sponzorům, společnosti CANNONDALE, která věnovala v rámci pořádaného plesu silniční kolo Romana Kreuzigera, účastníka letních OH 2008 v Pekingu, jenž se podařilo vydražit za 50 000 Kč. Napínavá aukce uměleckého díla z produkce skláře Ivana Štěpána ml. přinesla další finanční výtěžek ve výši 60 000 Kč.

Výstava uměleckých prací dětí z kliniky dětské onkologie FN v Brně, jejichž díla byla na závěr předána všem sponzorům akce, byla milým poděkováním.

KrtekFinanční prostředky získané v rámci III. benefičního plesu budou použity na provoz ubytovny pro onkologicky nemocné děti a jejich rodiče a na projekt domácí péče, jehož cílem je vytvoření a vybavení skupiny lékařů a sester, kteří v kteroukoli denní i noční dobu navštíví onkologicky nemocné dítě. Význam mobilní domácí péče je směřován ke zlepšení výživy dětí v aktivní léčbě v domácím prostředí a v případě terminální péče pomoc a podpora nevyléčitelně nemocným dětem.

Poděkování patří všem sponzorům, cyklistům, hostům, přátelům NF dětské onkologie a dobrovolníkům, za jejichž pomoci se tato akce uskutečnila.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu