Kolo vyměnili za běžky a saunu

14.1.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-01-17T09:13:00 --> <p>Bílo-černo-červený expres se tento týden prohání po kopcích Krkonoš a vede ho muž s českou trikolórou. Že by nějaká nová atrakce v horské oblasti? Kdepak! To se jen v Peci pod Sněžkou utábořila česká profesionální cyklistická stáj PSK Whirlpool-Author s úřadujícím mistrem republiky Petrem Benčíkem, která tu má své letošní první společné ostré soustředění.</p>

„Jsme tu prakticky celý tým a nechybí ani náš španělský jezdec Marc Reynes, který na běžkách stojí vůbec poprvé. Zpočátku na něj byl skutečně komický pohled, ale Mark se učí hodně rychle. Vzali si ho do parády naši zkušení bafíci, takže rozhodně není pro nikoho žádnou přítěží. Dře na sobě,” pochválil rodáka z Mallorky lídr královéhradecké ekipy Petr Benčík.
V dopoledních hodinách tak vyráží celá závodní sestava na běžkách do hor vždy společně a na chatu se vrací nejdříve po pětihodinovém tréninku. „Všichni to zvládáme pohromadě. Prakticky se nestává, že bychom na sebe museli čekat, nebo že by někdo zaostával. Stejně tak nikdo neujíždí. Jedeme po kopcích prostě jako tým,” podotkl nejmladší jezdec a letošní nový člen PSK Whirlpool-Author Jakub Večeřa.
Cyklistický expres celý ustrojený do týmových barev vede ten nejzkušenější, kapitán Petr Benčík, který je jako úřadující mistr republiky také hned i pro laika bez problémů rozeznatelný. „Je z náš nejlepší, takže musí být čele. O tom není pochyb,” usmál se parťák Stanislav Kozubek.
Nejen dlouhé hodiny tráví v rámci své zimní přípravy cyklisté na běžkách. Večer patří regeneraci. „Přímo na Kolínské boudě, kde bydlíme, máme k dispozici saunu nebo i bazének a vířivku. Celkově jsme i na dobrém místě, takže tu máme výborné podmínky pro trénink. Je pravda, že jen to počasí by mohlo být ještě lepší. S tím ale nic neuděláme,” podotkl zkušený Tomáš Bucháček, který s týmem kolikrát vyrazil do absolutní mlhy. „Když se ale člověk dostane výš, tak to jsou úplně jiná panorámata,” usmál se Stanislav Kozubek.
Jezdci královéhradecké stáje zůstávají na horách do poloviny ledna. Naopak do tepla se chystají začátkem února, kdy se tentokrát už s koly na více než dva týdny přesunou na španělskou Mallorku.
pp

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu