Author Šela marathon 2011 – mnoho nového

22.12.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-12-22T11:10:53 --> <p>První závod iVelo.cz Bike marathon série 2011 – Author Šela marathon – hlásí zajímavé novinky, především zcela novou trať, jejíž název Singletrack mluví sám za sebe, ale také třeba závod pro singlespeedy či krosová kola.</p>

Podle slov pořadatele Aleše Procházky je vlastně zbytečné jakkoli měnit hlavní MTB trasu, kvůli letošním bahenním lázním vlastně žádná premiéra tento rok nové trasy neproběhla. Jedinou úpravou tak prošel krátký úsek za bufetem v Rybářích, zde se trať z pole navrátí zpět na původní polní cestu.
Úplnou novinkou maratonského dění je vypsání závodu pro singlespeedy. Ty budou absolvovat trasu 53 km, která vede z části po nejdelší distanci, což jasně napovídá, že se nebude jednat o procházku růžovou zahradou.
Zcela ojedinělý je projekt závodu Singletrack. Trať je určena primárně pro ty jezdce, kterým nezáleží na pořadí nebo na dosaženém času, ale chtějí si jízdu pořádně užít. Úzké cestičky v téměř nepřístupných místech, budování lávek, to je jen něco málo z nápadů, jež mají za účel pobavit všechny pohodáře snažící se naplno využít zdvihy svých celoodpružených strojů. Pozor jen na otálení s přihláškou, trasa Singletrack je limitována počtem 200 účastníků, a to i z důvodu volného prostoru. „Aby si to pořádně užili,” říká Aleš Procházka. Start této kategorie bude zhruba 1,5 hodiny po vyjetí jezdců na nejdelší distanci.
Prozatím poslední, i když opět originální myšlenkou je nová trasa pro krosová kola. Pokud někdo vlastní trekingové, krosové či cyklokrosové kolo, může vyrazit na historicky první maratonskou trať určenou právě jim. Délka závodu bude 73 km a povede pouze po zpevněných cestách, zčásti kopírujících i cyklotrasy mikroregionu Hranicko. Prohlédnout si ji lze na mapě již nyní.
Více informací a novinky o závodu najdete na jeho stránkách.
Eda Pinkava
Foto: Aleš Procházka

 

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu