Mistrovství České Republiky v single-speedu 2010

27.10.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-11-08T14:29:54 --> <p>Po úspěšném přežití mrazivého závodu v roce 2009 se pětadvacet příznivců singlu sešlo 16. října na dalším ročníku single-speedového mistrovství. Přátelsky pojatý závod se jel na jihu Prahy v lesích mezi Cholupicemi, Točnou a Zbraslaví. Trať byla podobná té z minulého roku, ale překvapivě se v této relativně malé oblasti našly ještě další a menší pěšinky, a tak znalost okruhu z loňska nebyla žádnou výhodou.</p>

Oproti minulému roku, kdy teplota klesla hodně hluboko pod nulu, tentokrát bylo relativně teplo. Nicméně počasí si s účastníky opět zahrálo, a tak start proběhl za krásného podzimního sluníčka, které se během chvíle změnilo v nepříjemný déšť. Místo sněhu jsme jeli blátem, které ale pořád nedosáhlo úrovně na předešlých single-speedových závodech Krakavit na Dobříši a 24hodin v Liberci. Pokud ale člověk nemusí čistit přehazovačku a bát se, že mu kolo v blátě nebude řadit, tak mu zhoršení podmínek trati na radosti neubere, spíš naopak.

Během závodu čekaly na bikery úkoly v podobě panáčka, pivča nebo kola štěstí. Kvůli vtipálkům, kteří pozměnili trať těsně před závodem, paralelnímu běžeckému závodu a novému označení koňské trasy podobnou barvou se závod stal místy orientačním a vyžadoval přesné sledování mapy. Žádné z těchto úskalí ale nezbrzdilo vítěze Zdeňka Fiebingera ani Kateřinu Veselou, kteří si v pohodě dojeli pro zasloužené dresíky mistrů, trofeje a spoustu dalších dárků. Speciální cenu závodu, nový set kompletních single-speedových kol si zasloužila závodnice Eva Lepičová a Derby vyhrál takticky Petr Kuba. Pro svoji cenu si doběhly i děti od 9 měsíců do 10 let, pro které tento rok čekalo překvapení v Kinder vajíčku a příští rok budou mít svůj speciální mini single-speedový závod.

Díky sponzorům, kteří jsou uvedeni na webových stránkách a pohodovým závodníkům se akce opět vydařila ke všeobecné spokojenosti. Více informací o proběhlém závodě a případných nových akcích podobného typu najdete na http://ceskyss.blogspot.com.

Foto: Zdeněk Dokoupil, Rebel-bike

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu