Pell’s MTB kriterium již tento víkend

20.9.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-09-16T10:36:04 --> <p>Druhý ročník Pell's MTB kriteria se odehraje v neděli 26. 9. 2010 v centru Brna. Závod je otevřen pro všechny kategorie a nabízí jedinečné zážitky díky prostředí – trať vede centrem města.</p>

Loňský nultý ročník měl velmi kladnou odezvu jak ze strany startujících, tak diváků, což organizátory motivovalo k pokračování. Trať je situována do centra Brna a proti loňsku se start a cíl přesunuly na Dominikánské náměstí. Po startu závodníci projedou budovou radnice a zamíří na Špilberk. Zde na ně čekají jak přírodní, tak umělé překážky, silové výjezdy i pěkné sjezdy. Po sjezdu z hradu se trať opět vrací na náměstí. Délka okruhu je necelé tři kilometry. Vlastní závod se jede na 60 minut + jedno kolo. Vzhledem k tomu, že propustnost trati není neomezená, se v dopoledních hodinách pojede kvalifikace, podle které se závodící spravedlivě rozřadí do jednotlivých startovních bloků, které budou odstartovány samostatně.
V hlavním závodě pro 60 nejrychlejších mužů a 10 nejrychlejších žen se jede o zajímavé finanční ceny. Nejúspěšnější závodníci v jednotlivých kategoriích dostanou ceny od firmy Pell’s. Jednotlivé kategorie jsou vyhodnoceny podle času, takže i závodník z druhé nebo třetí vlny má šanci být na stupních vítězů ve své kategorii.
Pojetí závodu je značně odlišné od velké většiny současné nabídky a mělo by přinést zpestření závodní sezony. Celá akce je určena jak pro Elitu, tak pro široké spektrum hobby závodníků. Pro letošní ročník je připraven i krátký okruh na Dominikánském náměstí, kde pod dozorem svých rodičů mohou i nejmladší ratolesti změřit své síly se svými vrstevníky. Samozřejmě jsou zváni i diváci, rozhodně se bude na co dívat.
Podrobné informace hledejte na www.pells.eu nebo na stránkách závodu http://kriterium.pells.cz/.
(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu