Michal Prokop TWELVE: August 2010

10.9.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-09-10T14:37:09 --> <p>Dvanáct měsíců, dvanáct krátkých dokumentů o dlouhé cestě za úspěchem. Trénink. Závody. Cestování. Život. Kamera Roba Trnky snímá uplynulý měsíc jen tak, jak ho biker a bikrosař Michal Prokop skutečně prožil. Bez příkras a plánování. Neklade si za cíl oslavovat hlavního aktéra, zaujmout chce jen svou opravdovostí. TWELVE dramatické situace nevytváří, jen dokumentuje.</p>

Pětadvacet let za řidítky a v pedálech, to už je pořádná porce zkušeností. Někdo píše paměti, jiný oprašuje poháry ve vitrínce. Michal tohle kulaté výročí slaví po svém, otvírá kliniku pro intenzivní léčbu neduhů všeho druhu, kde se pumpují zkušenosti nejúspěšnějšího fourcrossaře historie přímo do žil, svalů, do nervů i mozku. Ženám i mužům, dětem i kmetům, nováčkům i těm zdatnějším. Prokop Clinix. Žádná omezení, žádné závazky. Jak taková léčebná kůra probíhá, sleduje kamera Twelve na příkladu mladého fourcrossaře v prvních minutách osmého pokračování. 

Fantastických trailů se vinou v okolí kraslické fourcrossové trati desítky kilometrů, byl by hřích vrátit se do betonové metropole a aspoň některé z krušnohorských stezek si neprojet! 

Whistler! Po roce, poněkolikáté. Tohle místo vám zaleze pod kůži a už tam zůstane. Navždy. Jako droga, která vás nutí hledat si záminky, proč se sem vracet znovu a znovu. Aspoň jednou ročně. Na Crankworx! Tady se v utažených klopenkách utkávají nejlepší z nejlepších. Sjezdaři, fourcrossaři, freerideři. Amerika lpí na svých tradicích a festival Crankworx není jiný. Snad jen tady se jezdí hned dva závody na paralelních tratích. Vedle klasického dual slalomu, tu mají také Giant Slalom, neboli obřák. A v něm Michal vítězí! 

Bikeři všech vyznání a kvalit se ve Whistleru mísí v jednu spokojenou frontu na lanovku. Každý si tu najde parťáka pro pár jízd i celý týden. Jeden den jsou soupeři v boji o tučný šek, den poté se dělí o sedačku cestou na vrchol. A dolů. A znovu nahoru. Michal Prokop a Brian Lopes. Legendy? Jen dva šťastlivci uprostřed bikerova ráje. 

Video: Michal Prokop TWELVE: 08/12

Tým TWELVE
Foto: Rob Trnka

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu