Setkání lehokol 2010 v Uherském Brodě

1.9.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-08-31T19:19:50 --> <p>Příznivci jízdy vleže se mohou vypravit na letošní v pořadí již 9. ročník mezinárodního setkání lehokol. Jeho pořadatel, uherskobrodská společnost AZUB Bike, připravila program akce, která se koná 9. – 12. září přímo v Uherském Brodě. Rekordní účast 200 lehokolistů povyšuje tento sraz na největší evropské setkání lehokol vůbec. Vítáni jsou ale samozřejmě všichni příznivci cyklistiky – ať té klasické, anebo alternativní.</p>

Sraz oficiálně začíná ve čtvrtek, na kdy je naplánována vyjížďka o délce asi 70 km. Vyráží se z kempu Nivnická riviéra směrem na Vápenky a Blatnici pod Sv. Antonínkem. Ti z účastníků, kteří mají rádi terény, si udělají off-roadový výjezd až na vrchol Javořiny. Po návratu zpět do kempu vyplní večer filmové lehokolové překvapení.

Na pátek je připravena krátká zábavná navigační jízda a během odpoledne proběhne tříkolkový a hlemýždí závod v Uherském Brodě za sokolovnou. Samozřejmostí je i spanilá jízda od 16 hodin s fotografováním na brodském náměstí. Na páteční noc organizátoři chystají projížďku z kempu do centra Uherského Brodu a zpět o délce cca 12 km, na níž se vybavte čímkoli, co svítí a hraje. Půjde totiž o Páteční noční světelně zvukovou vyjížďku „Friday Night Sound and Light Ride” a ta musí proběhnout ve velkém stylu!

V sobotu se další vyjížďkou z kempu všichni účastníci srazu přesunou na místa, kde žili první obyvatelé Moravy. V rámci tohoto výletu je možné navštívit Archeoskanzen v Modré a katedrálu na Velehradě. Sobotní večer zpříjemní nejprve vyprávění Honzy Gally o tom, jak se s manželkou vypravili do Himalájí na lehokole, a po něm zahraje cimbálová muzika.

Letošní setkání lehokol zakončí nedělní rychlostní závody na trase Nivnice – Suchá Loz.

Setkání lehokol se stalo tradičním každoročním svátkem všech příznivců a majitelů lehokol, jejichž počet neustále stoupá. O tom svědčí i rok od roku se zvyšující počet účastníků setkání..

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu