4Ever 2011 – lehčí, pevnější

31.8.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-08-31T14:42:57 --> <p>Domácí značka 4Ever má za sebou deset let činnosti, zkušenosti nejen se špičkovou montážní činností pro řadu domácích i zahraničních firem, ale i vlastní vývoj, který zejména nyní nese ovoce v podobě kvalitních duralových a zejména karbonových rámů. Ty byly jedněmi z hlavních témat na předvádění kolekce 2011 v restauraci Kozlovna ve Velkých Popovicích. K tradičnímu koloritu akcí značky 4ever patří i vynikající domácí koláče, které přivezli bratři Brožové, majitelé firmy.</p>

Plně odpružená kola série Virus SXC s identickým karbonovým rámem dostala několik zlepšení. Došlo ke zpevnění tří nejvíce exponovaných částí rámového trojúhlelníku, tuhost i přesnost řízení zlepšuje spodní miska hlavového složení průměru 1,5″ (platí i pro karbonové krosy a sérii Virus SAM), bylo zesíleno spojení sedlové a horní rámové trubky, bovdeny jsou nově vedeny vnitřkem rámu, u kola s komponenty SRAM XO nebo Shimano XTR lze získat rám na přání s integrovanou sedlovkou. S váhou rámu 2,10 kg (bez tlumiče) ve velikosti 18″ se může výrobek ze Studénky měřit se světovou konkurencí, a to i cenou 124 990 Kč. Model SXC C3 s mixem XT/SLX je označován jako základ pro tuning, ale i s 12 kg váhy lze důstojně absolvovat nedělní výlet či MTB maraton. Rám má zadní stavbu z rovných trubek bez efektních, ale někdy samoúčelných prohybů, což plati i pro sérii Virus XC a tři modely s karbonovým rámem vážící 1120 gramů, jež opět prošly odtučňovací a zpevňovací kúrou. Vystavený zelený švihák se s komponenty, které jsou lehké, ale stále funkční a spolehlivé, dostal na 8,35 kg. Karbonové rámy obou sérií mají materiál „přiznaný”, označení modelu jsou „vymaskována” a v povrchové úpravě vytvářejí zajímavý efekt.

4E SAM1

Nově je v nabídce zařazena série full suspension Virus SAM, opět ve třech provedeních 1, 2 a 3. „Trh si vyžádal kolo v kategorii zdvihů 120/120,” vysvětluje Ivan Macháček, „proto jsme připravili pevný a lehký duralový rám s tímto zdvihem a váhou 2,38 kg.” Cenové rozpětí je od 52 000 Kč (SAM1, XT, vidlice RockShox Sektor 130 mm, tlumič RockShox Monarch, váha 12,10 kg) po 32 000 Kč (SAM3, Deore/SLX, vidlice Manitou Match Comp, tlumič RockShox Monarch, váha 13,3 kg). Obě kategorie odpružených kol mají pro rok 2011 vlašťovky místo rovných řídítek, ale na sportovních vlastnostech jim to rozhodně neubírá.

V kategorii Cross se stal hvězdou model Therapy Disc, karbonový sportovec s agilními jízdními vlastnostmi. Prodej typu s kotoučovou brzdou poptvrdil, že i v této kategorii zákazníci preferují disk před véčky. Krosové rámy vybavené kotoučovými brzdami mají návarek na zadní stavbě umístěn uvnitř spojení zadní vidlice a rámové vzpěry, což platí i o modelech duralových, jejichž svary jsou pečlivě začištěny.

I kategorie MTB Sport se dočkala nového rámu, opět je ve znamení snahy po snížení váha a současného zvýšení tuhosti na třech uzlových bodech. Výsledná váha 1,68 kg je o pouhých 500 gramů nižší než u karbonového provedení a mohou se z ní těšit zájemci o lehké MTB v cenovém rozpětí od 45 000 Kč do 19 000 Kč!

Značka nadále sází na osvědčené komponenty, no name díly s firemním logem nejsou cestou, po níž se 4Ever vydává za zákazníky. Další službou je záruka 36 měsíců nejen na rámy, ale i na komponenty a pojištění kola, a také možnost pro rámy SXC zakoupit nové čepy a uložení, a tak posunout životnost kola.

(ls)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu