Špičkoví cyklisté míří na zapovězené místo. Na dálnici!

26.8.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-08-29T21:50:51 --> <p>Již tento týden vypukne neopakovatelný závod Pražský okruh CYKLO-OPEN na nové části Pražského okruhu mezi Vestcem a tunelem na Lahovický most. Závod odstartuje v neděli 29. srpna a jednou z nejsledovanějších kategorií bude jistě Elite, kde budou bojovat v jedenácti kolech na 77 kilometrech naši nejlepší jezdci.</p>

Na startu se objeví za PSK např. mistři republiky Kozubek a Benčík, dále talentovaný španělský mladík Reynes. „Za Spartu Praha bude závodit jeden z nejlepších českých spurterů Jiří Nesveda, několikanásobný vítěz seriálu Giant liga, Tomáš Okrouhlický, vítěz nedávného závodu v německém Achenu,” představuje špičkové cyklisty za některé kluby ředitel závodu Jiří Sivák z AC Sparta Praha – cycling. Duklu Praha bude ve startovním poli reprezentovat zkušený Milan Kadlec, medailista z MS na dráze. Za Duklu Brno vystoupí Alois Kaňkovský, jehož dres lemují duhové proužky mistra světa, které získal v Palmě de Mallorca na dráze v omniu. „Z dalších zajímavých jmen bych uvedl špičkového spurtéra Zdeňka Mlynáře, který se může pyšnit titulem juniorského mistra světa v cyklokrosu. Z Rakouska pak dorazí populární ,,Kaiser Peter” Petr Cirkl, který bude tomto závodě startovat v dresu CK Kolokrám-Svijany,” doplnil Sivák.
CYKLO-OPEN bude na prvním místě výjimečný v tom, že se pojede na trati, která je pro cyklisty jinak zcela zapovězená – na dálnici. Velmi atraktivní kategorií bude jistě i závod VIP osobností, kam se již v tuto chvíli přihlásil charismatický herec David Suchařípa, který se vepsal do povědomí všech coby lékař z Ordinace v růžové zahradě.
Přihlášky je možné podávat přes www.sportovniservis.cz a hlavním dějištěm bude opět ústí tunelu na Točné (Praha 12). Akce však nebude jen pro profesionály a VIP. Na dálnici si najde program celá rodina, neboť vedle muziky, občerstvení, půjčovny kol či exhibice budou po 15. hodině probíhat volné jízdy „rekreačních” cyklistů, inlinistů nebo koloběžek. Takže vyzkoušet krásný povrch dálnice může přijít doslova každý. Bude to již skutečně poslední možnost, neboť pak bude okruh otevřen pro motoristy. Jedinečné inline a cyklo závody na dálnici pro vás připravila společnost Sportgroup.cz.

Program závodů:

8:45 Mladší žáci, žákyně, starší žáci, žákyně 3 okruhy – 21 km
10:00 Kadeti, kadetky, junioři, juniorky, ženy 5 okruhů – 35 km
11:15 příchozí /neregistrovaní muži, ženy/ 4 okruhy – 28 km
12:30 Muži Elite 11 okruhů – 77 km
14:30 VIP, osobnosti 2 okruhy – 14 km

(tz)

 

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu