Ukradená kola

25.8.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-08-30T13:45:13 --> <p>Poslední dobou se rozmnožily krádeže kol, která zloději nemohou na českém území nijak zpeněžit nebo provozovat, protože to jsou kola extrémně drahá, speciálně vybavená a na českém trhu svým způsobem unikátní. Každý, kdo se na takovém kole objeví, může být ihned podezřelý, protože prodáno jich u nás nebylo mnoho, řádově jednotky kusů. Na strákách iVelo.cz právě finišují přípravy rubriky, kde každý poškozený může zveřejnit fotky, popis i výrobní číslo ukradeného kola. .Protože to ale zatím není v plném provozu a pohřešovaná kola jsou natolik unikátní, mimořádně je zveřejňujeme zde. Pokud byste na takové kolo narazili, ihned informujte policii nebo se s podezřením obraťte na redakci serveru iVelo.cz</p>

Bílý Specialized Stumpjumper FSR Expert mod. 2010, vel, XL s bílými SPD pedály byl ukraden v pondělí 23.8.2010 v Zá­běhlické ulici v Praze. Jeho výrobní číslo je M9HK34848.

Specialized Epic S-Works zřejmě odnesl někdo, aniž by věděl co třímá v ruce, ze sklepa v Mladé Boleslavi (bývalý majitel jej tam odložil výjimečně, když se vrátil z vyjížďky zablácen). Kolo měl zamčené bytelným zámkem k jinému kolu, které na místě zůstalo, zámek nikoliv.

Nejvíc ví o tom, jak mu bylo kolo ukradeno exmajitel Cannondalu: „Bylo mi zcizeno kolo Cannondale Prophet 800 ročník 2005 černé barvy vytuněno do nebes.
Kolo bylo odcizeno v Praze 10 dne 7.8. 2010 cca v 16:00 z ulice V předpolí křížící se s ulici Na Hroudě. Pravděpodobný pachatel je vysoký rom vek cca 25 –35 let. Zloděj se v místě vyskytoval náhodou a při mé smůle a hlouposti kolo zcizil v době prudkého deště, před kterým jsem se schoval v místním hostinci. Kolo bylo zcizeno zamčené a zloděj se s ním pohyboval směrem k centru po ulici Na Hroudě a dále pak po ulici Vladivostocká a nebo Vršovická. Krádež byla zjištěna asi po dvou minutách a k domněnce, že jel do centra mě vede výpověď náhodneho cyklisty. Krádež je samozřejmě nahlášená ode dne 7.8.2010 na policii ČR.“ Pokud je opravdu zlodějem náhodně kolemjdoucí vysoký rom, nejspíš nebude vědět co má za poklad a prodá jej někde hluboko pod cenou, kolo by se ted ymohlo objevit. Bývalý majitel je ochoten kolo odkoupit zpět nebo poskytnout nálezci odměnu.

Velmi prekérní situaci zažili pořadatelé čtyřiadvaceti­hodinového marathonu na Šumavě, kterým se z úschovny ztratila čtyři kola v celkové hodnotě 200 000 Kč. Odpovědnost za škodu je pro pořádající klub likvidační, přesto se snaží poškozeným kola v plné výši nahradit. 

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu