Cyklistický závod napříč zeměmi střední Evropy zná vítěze

13.8.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-08-13T15:55:46 --> <p>Vítězem druhého ročníku cyklistického silničního ultramaratonu Race Around the Central Europe (RACE) o kterém jsme vás <a href="http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/aktualne-zpravodajstvi/sport/westinghouse-podpori-cyklisticky-zavod-napric-zememi-stredni-evropy/"><strong>informovali</strong></a>, jehož trasa vedla čtyřmi státy střední Evropy, se stal Richard Meleg ze Slovenska. Závod se uskutečnil ve dnech 5. až 8. srpna 2010 a cyklisté při něm ujeli vzdálenost 1200 km. Sponzorem závodu byla společnost Westinghouse Electric Company.</p>

Vítěz zdolal trasu závodu v čase 45 hodin a 35 minut, průměrnou rychlostí téměř 26 km/h. Na druhém místě dojel nejlepší z Čechů, Svatopluk Božák (46 hodin a 48 min), a na třetím místě Slovák Milan Černek (50 hodin, 57 min). Nejlepší účastníci ultramaratonu se zároveň kvalifikovali do prestižního závodu Race Across America, který se bude konat v červnu 2011.

Závod odstartoval v polském městě Pińczów, cíl byl po projetí Polska, Slovenska a Maďarska v Bystřici u Třince. Ultramaraton zorganizoval Extreme Cycling Club Třinec ve spolupráci s partnerskými městy Bystřice a Pińczów. Pro více informací navštivte webové stránky www.eurorace.cz.

Podle Anderse Jacksona, prezidenta Westinghouse pro Evropu, Blízký Východ a Afriku, napomáhá sponzorství akcí, jako je tento cyklomaraton, prohlubovat vztahy v místech, kde firma působí. „Vzhledem k dlouholetému působení společnosti Westinghouse ve střední Evropě a zvláště pak s ohledem na náš dvacetiletý vztah k Temelínu, se velmi zasazujeme o podporu místních společenství.”

(tz)
Foto: Eurorace a Miroslav Centek (2×)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu