Contador a Schleck – jiné týmy, přesto společně

27.7.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-07-27T11:48:26 --> <p>Firma Specialized se ve své tiskové zprávě k právě skončené Tour de France opodstatněně chlubí úspěchy: Alberto Contador a Andy Schleck skončili na prvních dvou místech celkového pořadí. Byť každý bojuje za jiný tým, v jednom táhnou společně – oba sedlají kola Specialized.<br /> </p>

Oba závodníci jeli na stejných kolech – Tarmac SL3, Shiv a Roubaix SL3 v závislosti na etapě. Tarmac jim dělal společnost po většinu času, Shiv při časovkách a Roubaix krátce, ve třetí etapě na kostkách. Značka tak byla velice dobře prezentována na stupních vítězů, neboť se jezdcům Specializedu podařilo udržet žlutý trikot po 17 dní z celkového počtu 20 – vedle Contadora a Schlecka se o to postaral především Fabian Cancellara.

Contador získal celkové vítězství, Schleck přiveze Specializedu bílý trikot pro nejlepšího mladého jezdce Tour, a to už potřetí v řadě.
Contador se tímto dostal do elitní společnosti, stal se teprve devátým jezdcem historie, který dosáhl tří vítězství, a připojil se ke jménům jako Greg Lemond, Eddy Merckx či Lance Armstrong.
„El Pistolero” se dle tiskové zprávy smál návrhům, zda bude bojovat o další titul, aby dosáhl sedmi vítězství. „O takových věcech jsem ještě nezačal ani přemýšlet. Nepřemýšlím o vyrovnání nebo pokoření těchto rekordů,” říká Contador. „ Budu závodit každý rok s úsilím dosáhnout určitých cílů, a potom uvidíme, jak se vše vyvine.”

Produkty Specialized prominentně figurovaly v průběhu celé Tour, jako cyklistický sponzor měla firma pět etapových vítězství: dvě díky Schleckovi a Cancellarovi a jedno díky Vinokourovi. Navíc nová helma Specialized Prevail chránila hlavy týmu Lampre a jejich sprinterské hvězdy Alessandra Petacchiho.
(tz)
Foto: Rudolf Hronza

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu