Možnost zúčastnit se Merida Bike Adventure 2010 nanečisto

20.7.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-07-20T11:00:06 --> <p>Jubilejní 10. ročník bodovacího závodu dvojic 24. – 25. července se již závratně přiblížil!<br /> Již za několik málo dní odstartují první borci a borky na trať jedinečného závodu Merida Bike Adventure, který spojuje lásku k cyklistice, přírodě, mapě a víru ve svého parťáka. V sobotu 24. 7. v 9 hod. ráno si vyzvednou první týmy bodové hodnoty jednotlivých kontrol a začne velké plánování, dolaďování připravené strategie a boj o co nejlepší umístění.</p>

Na start této nejvýznamnější a největší akce svého druhu v Evropě (cyklistický závod dvojic podle turistické mapy) se postaví 1200 závodníků z celé ČR, Slovenska, Rakouska, Německa nebo Itálie. O atraktivitě této akce svědčí i fakt, že kapacita závodu byla naplněna již několik málo hodin po spuštění přihlašovacího systému.

V současnosti je již kapacita závodu naplněna, ovšem je stále možnost zúčastnit se BA Open – Bike Adventure nanečisto. Účastník si zakoupí mapu, v daném startovním čase je odstartován z pod startovního oblouku, obdrží bodové hodnoty a může absolvovat svůj Bike Adventure. Sice mimo soutěž (bez startovního čísla a záznamového čipu), ale svůj výkon si s nejlepšími borci může porovnat virtuálně.

Merida Bike Adventure

V roce 2010 sportovní klub USK Praha navázal spolupráci s Armádou ČR a podařilo se dohodnout exklusivní vstup do jinak veřejnosti nepřístupných oblastí vojenského újezdu Brdy – Jince.

Modelovým závodem Merida Bike Adventure byl anglický a australský Pollaris Challenge, kde si závodníci vezou veškerou výbavu sebou, přenocují na daném místě v prostoru závodu a jsou odkázáni pouze na síly své a svého parťáka. Pro jubilejní 10. ročník tak pořadatelé vložili extra závod – Loap BA Challenge, který jedou účastníci i s povinným vybavením a mezi první a druhou etapou spí v předem neznámém místě na trase závodu. Ještě náročnější závod, ale také silnější a zajímavější zážitek. Tuto výzvu přijala zhruba třicítka nejodvážnějších. Více informací na: www.bike-adventure.cz.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu