S klidnou Šárkou v Divoké Šárce

28.6.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-06-28T01:24:26 --> <p>Olympijská medailistka Šárka Záhrobská strávila den s výpravou z dětského domova na procházce, na koupališti a na kole.</p>

Brzdy zavrzaly před branou koupaliště. „Musela jsem pěkně dupat,” vydechla si Šárka Záhrobská, když slezla z horského kola po svém oblíbeném okruhu a těsně za ní se přířítila trojice dětí. „Nemohli jsme ji dojet,” přiznal nadšený Štefan Jozefčák. Kluk z dětského domova ve Vizovicích, jemuž lyžařka pomáhá. A strávila s nimi sobotu na výletě v Divoké Šárce.
Loni vydražila sponzorskou přilbu od Milky s kříšťály a okolo sta tisíce korun poslala dětem na lyžařské závody. Ty ji zase ušily maskota, panenku, která ji přinesla štěstí na olympiádě. A teď se za ní vypravili na výlet. Šestnáct dětí a čtyři „tety”.
„Je to pro nás pro všechny nezapomenutelný zážitek a už se moc těšíme, až Šárka přijede taky k nám. Sami jsme si vyrobily turistického průvodce, jsme na ni připravení,” říkala Svatava Poláková, zástupkyně ředitele domova. „Ani jsme nevěděli, že hned v Praze je taková krásná příroda jako u nás na dědině,” dodala další „teta” Míla Buriánková.
Výprava přijela vlakem a zabydlela se v hotelu ve Vokovicích. Sobotu strávila se Šárkou a večer ještě na návštěvě u režiséra Juraje Herze a herečky Terezy Pokorné, svých dalších patronů.
Začalo se výletem s vědomostní soutěží. „Bylo to docela těžký, asi bych nevyhrála,” usmála se lyžařka. „Povídali jsme si, děti se ani moc nestyděly.”
Po obědě se vydaly na půvabné šárecké koupaliště, odkud vyrážely skupinky na kolo. Šárčin partner, firma Scott, dovezl a zapůjčil několik kousků. „Kdybych měl takové kolo, jezdím na něm každý den,” lebedil si Vladimír Kojetínský. „Já mám takové, že si ho ani nezasloužím,” dodal až stydlivě Šárka nad svým modelem s uzamykatelnou zadní stavbou, nejlepším z řady Scott Spark. A s bílými penumatikami! „Tak jsem ho dostala, líbí se mi, není to žádná sněhová ozvěna.„
Sama jezdí na „horáku“ i „silničce”, při špatném počasí šlape doma na rotopedu. Pro radost i v rámci tréninku. Teď se chystá s koly do Harrachova a pak do Livigna. „Trenér Pavel Šťastný si vozí kolo i na ledovec a odpoledne vždycky vyráží. Teď rozcvičuje achilovku, ale drží se ve skvělé kondici,” vyprávěla lyžařka dětem, než se rozloučila. Večer spěchala na muzikál Kudykam do Opery.
tz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu