Shimano STEPS pro e-biky

24.6.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-06-23T15:44:02 --> <p>Shimano oznámilo svůj vstup na trh s komponenty pro elektrokola. Stane se tak prostřednictvím nové sady STEPS již letos na podzim!</p>

Název STEPS znamená Shimano Total Electric Power System. Srdcem novinky je motor o výkonu 250 W ukrytý v předním náboji, který jezdci asistuje až do zákonem povolených 25 km/h. Při brzdění naopak dokáže využít kinetickou energii kola k dobíjení Li-ion akumulátoru. Ten pracuje s napětím 24 V a jeho kapacita činí 4 Ah. Zajímavostí je velmi krátká doba nabíjení – dodávaná nabíječka jej zvládne zcela obnovit za pouhou hodinu. Součástí sady je přední i zadní osvětlení. Voliče režimu řídicí jednotky jsou integrovány do brzdových pák, takže jsou dokonale při ruce. Displej počítače je vybaven podsvícením a zobrazuje jak údaje o zvoleném režimu a stavu akumulátoru, tak i údaje o rychlosti a vzdálenosti. Počítač lze z řídítek snadno sejmout.

Shimano STEPS

Zajímavostí je diagnostický systém, který je možné obdobně jako u automobilu propojit s PC a zjistit z něj příčiny eventuálních potíží. Sada STEPS může být kombinována s různými systémy řazení, nejvhodnější je však osmirychlostní náboj Shimano SG-E500 ovládaný rovněž elektronickým řadicím tlačítkem. K sadě budou volitelně dodávány válečkové brzdy nebo klasická „véčka”. Oficiální premiéru Shimano přichystalo na začátek září na veletrh Eurobike.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu