Světový pohár ve Španělské Segovii v paralympijské cyklistice

16.6.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-06-16T14:15:22 --> <p>Ostrou prověrku výkonnosti před srpnovým mistrovstvím světa absolvoval Michal Stark koncem minulého týdne v okolí starobylé Segovie. Pořadatelům se totiž podařilo přilákat ke startu prakticky celou světovou špičku a na závody dorazilo třista závodníků.</p>

V dešti a teplotě pohybující se maximálně do 15 stupňů (pro oblast mezi Segovii a Madridem skoro zimní počasí) absolvovala Michalova kategorie ,,jednonožců” společný závod spolu s dalšími dvěmi kategoriemi převážně dvounohých cyklistů. Hned od startu určovala tempo španělská reprezentace na čele s exprofesionálem Occhoou. Svou účast hodnotil Michal jako velmi zdařilou: „Podařilo se mi uviset v pekelném tempu prvních 13 km už v odjeté skupince. Posléze mě utrženého dojelo několik soupeřů z mé kategorie. Fenomén letošní sezóny Francouz Bahier nám však neohroženě unikal spolu s dvounožci. Celý závod jsem se pokoušel diktovat tempo a zkoušel odjet, až jsem kilometr před cílem na svůj poslední únik doplatil a nezachytil následný atak soupeřů. Konečné šesté místo mě stálo skutečně hodně sil.”

Za pouhé dva dny se konala časovka na rovinaté trati o délce 21 km.. I přes velmi solidní rychlostní průměr 41 km/h Michal nestačil opět na vítězného Bahiera, který předčil o 2 sekundy úřadujícího mistra světa Itala Macchiho a obsadil nakonec nepopulární čtvrté místo o 6 sekund za Španělem Eckhartem.

Výborný výsledek zajel i další člen naší reprezentace Radim Pavlík, když dospurtoval v silničním závodě nejméně postižené kategorii C5 na 6.místě. V té samé disciplíně se neztratil ani náš tandem Marek Moflar s pilotem Jirkou Chybou – 14. místo opět ve spurtu.

(tz)
Foto: Viktor Zapletal

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu