Mistrovství Jihočeského svazu cyklistiky v MTB

28.5.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-05-28T15:27:21 --> <p>V sobotu 29.5 proběhne v areálu Vodník nad Vimperkem další ze závodů Jihočesko-bavorského poháru MTB, který je zároveň mistrovství Jihočeského svazu cyklistiky. Závod cross-country se pojede na nově vybudované trati se startem a cílem na zbrusu nové inlinové dráze, která byla v areálu autokempinku Vodník čerstvě dokončena. Nová trať pro cross-country se postupně buduje již dva roky. Postupně na ní vznikly technické pasáže s výjezdy a výskoky na skalky a prudkými sjezdy. V letočním roce se podařilo dodělat druhou technickou část, které vévodí sjezd toboganem s klopenkami ústící do lesního singltracku a zakončený táhlým výjezdem, končící lýtka trhající mezí.</p>

Inspirací pro tento okruh byly technické a z větší části uměle vytvořené okruhy na olympiádě v Pekingu, na Světovém poháru v australské Canbeře a Fort Wiliams, samozřejmě uoravený pro české podmínky. Naším cílem je zde v příštích letech pořádat závod Českého poháru horských kol a mistrovství republiky.

Nový cross-country okruh o délce 3,5 kilometru (jezdí se cca 12 – 14 minut) skvěle doplňuje nová asfaltová inline dráha se svým zázemím.

Více info a foto na www.cs-mtb.cz a www.jcp-mtb.cz

(tz)
Jiri Lutovsky

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu