Změna trati na silničních ”Sudetech”

6.5.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-05-06T11:44:45 --> <p>Zásah vyšší moci, tedy vlastně silniční uzavírka, připravil pořadatelům silničního závodu Specialized Sudety Tour trochu komplikací. Jak je ale ve skupině nadšenců okolo Tomáše Čady zvykem, poradili si s tím ku prospěchu závodu a trať trochu „vyšperkovali“.</p>

Dlouhá trasa bude mít 150 –160 km s celkovým převýšením 3000 metrů a krátká 100 – 105 km s převýšením 2000 metrů. Vzhledem k uzavírce silnice z Teplic nad Metují do Meziměstí, se asi hned po startu pojede přes Lachovský kopec do Bukovice a odpadne úvodních 30 km po rovině přes Broumov. Tím pádem bude Vysoká Srbská už na 23. km a z ní by se mělo jet přímo na Hronov, čímž se závod vyhne dalšímu rovinatému úseku přes Žďárky. Z Police nad Metují je v plánu odbočka doleva na Velké Petrovice, kde číhá pěkný stoupák na cyklostezku do Maršova, ze kterého následuje další stojka do Žďáru nad Metují. Odtud by se mělo jet stejně jako loni přes Českou Metuji na Solovice, kde poprvé v historii odbočí krátká i dlouhá trať společně doleva na Stárkov. Obě tratě budou pokračovat přes Krkavčinu, Odolov a Chvaleč až do Teplic nad Metují. Z Teplic by závodníci na dlouhé trati měli pokračovat na Českou Metuji a dát si druhou polovinu okruhu ještě jednou dokola, zatím co ti na krátké odbočí do závěrečných serpentin s cílem na Bišíku. Více informací je na www.redpointteam.cz.

Poslední šanci na tričko v ceně startovného máte při přihlášení na Specialized Sudety Tour a zaplacení startovného do půlnoci 30. 4. 2010. On-line přihláška, startovní listina i statistika je tady (http://registrace.sportsoft.cz:80/mmain.aspx?m=17).

(tz)
Foto: Josef Bitnar, Zdeněk Šulc

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu