Test Fest Čechy – V Brdech bylo husto

26.4.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-04-26T15:46:31 --> <p>Na nádvoří postupně se rekonstruujícího zámku Svinaře bylo 24. dubna těsno. Ten pravý přetlak ale nastával nahoře v lese, kde se po půl druhé odpoledne zkřížily tratě Velo Test Festu a a Kola pro život. Škoda pro všechny, že se jen sedm kilometrů od sebe konají dvě tak významné akce v jeden den. A k tomu ještě v Mladé Boleslavi odstartovala další tisícovka bikerů na Author padesátku Českým rájem a (to už jen na okraj) dalších deset kilometrů západně se jel v neděli Český pohár na silnici. Po Brdech se pohybovali účastníci dvou pěších akcí a projížděla kolona vojenských džípů. Díky pochopení účastníků Velo Test Festu a enormnímu nasazení pořadatelů vše probíhalo pohodově, přednost samozřejmě měli závodníci a hrozen jezdců na testovacích kolech vždy počkal na mezeru mezi nimi, aby se vydal na svou trať. Za to všem patří obrovský dík.</p>

Jezdci ze Svinař už od deseti hodin ráno věděli kudy jezdit, proto pořadatel před příjezdem závodníků sundal značení a začernil výrazné šipky, aby náhodou nějaký závoďák nepřijel až mezi dvacítku stánků s více než třemi stovkami vystavených kol na nádvoří zámku ve Svinařích. Zhruba stejně jako kol tu bylo registrovaných účastníků, čímž nedocházelo k frontám a přetlaku, s doprovodem, obsluhou stánků zámkem v sobotu prošlo přes pět stovek cyklistů. Až na drobné výpadky proudu v celé obci nedocházelo k nejmenším potížím, kola se půjčovala, jezdci mizeli za horizontem a stoupali k hřebenu Brd, aby se pak po celkem drsném sjezdu vraceli zpátky a o kolech diskutovali nad Birellem nebo kávou na sluncem prohřátém nádvoří. Pro děti tu byla postavena překážková dráha a připravena kola a odrážedla k testování.

Vedle velkých významných značek zastoupených na našem trhu, jako je Merida, Giant, Specialized, Trek, Gary Fisher, GT, Kona, Superior, tu byly k půjčení lahůdky jako Pivot, Ellsworth, Cannondale, Ghost, RB, HaiBike nebo Niner, celkem 24 značek kol.

(Při úklidu se na nádvoří našly klíče od auta. Ozvěte se do redakce Vela)

(mr)

Foto: Martin Raufer a David Stella

Kompletní fotogalerie bude na iVelo uložena v průběhu příštího týdne. Fotografie budou k dispozici jak v náhledech, tak i v plném rozlišení – to pro případ, že se na některé z nich najdete.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu