Velo Test Fest 2010 – Morava byla super

20.4.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-04-19T19:48:30 --> <p>V areálu Farmy Bolka Polívky v Olšanech u Rousínova se odehrálo první dějství letošních Velo Test Festů. K půjčení byla kola od 24 značek a registrace účastníků byla zastavena již v úterý na čísle 380. Co je nejdůležitější – byl to nejslunnější a nejteplejší den letošního jara. Prostě paráda.</p>

Polívkova farma doslova vybízí k návštěvě celých rodin včetně malých dětí, také vizuální konflikt všudypřítomných koní a kol byl zajímavý. Trať byla technicky spíše lehčí, bezprostřední okolí místa konání žádný hardcore nenabízí.

V čem bude jiný Velo Test Fest, který se uskuteční 24.4. ve Svinařích? Určitě není tak malebné přímo dějiště se stánky a zázemím. Jedná se o polorozpadlý zámek, který majitel postupně rekonstruuje, což samo o sobě zaslouží uznání a trochu shovívavosti. Děti se budou moci povozit ve vláčku, pohladit si ovečky, pro celé rodiny lze doporučit návštěvu Karlštejna s muzeem voskových figurin. Nejdůležitější ale je ježdění a testování – trať je tu o poznání drsnější, sápe se téměř až na hřebeny Brd, odkud se spouští zpět v rozbitém sjezdu. Ke stánkům, které byly na Moravě, přibudou ještě tři další značky. Bude tedy z čeho vybírat a bude také určitě dost času dostat se k žádanému modelu, nechat si odborně nastavit pružení a posed a v akci porovnat na téže trati nejbližší konstrukční konkurenty.
Termín se blíží a pokud se naplní maximální kvóta, bude registrace opět včas zastavena, aby se na každého z přihlášených dostala požadovaná kola. Pokud si tedy chcete vyzkoušet či vybrat stroj, je ještě příležitost se přihlásit, tolik kol a tolik značek nikde jinde a nikdy jindy pohromadě už u nás letos nebude.

Přihlášení lze provést zde.

(mr)


Foto: Martin Raufer a Štěpán Hájíček

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu