Cyklobus do Českého lesa pojede i letos

19.4.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-04-19T01:07:20 --> <p>Linka, která z iniciativy obcí na úpatí Českého lesa zahájila provoz loni na začátku května, nabídla cyklistům i pěším turistům nejen svezení, ale i tipy na výlety na kole v této cyklisty dosud málo využívané oblasti. Letos chtějí obce rozšířit nabídku i do sousedního Bavorska. Také ČSAD autobusy Plzeň, jako provozovatel linky, připravují pro letošní sezónu změny k lepšímu.</p>

„V letošním roce chceme do Českého lesa nalákat také cyklisty ze sousedního Bavorska, proto chystáme informace také v němčině. O podporu budeme žádat Plzeňský kraj,” říká starosta Hostouně Miroslav Rauch. „Podpořit cestovní ruch do Českého lesa znamená podpořit rozvoj služeb v této příhraniční oblasti, která je pro cyklisty velice atraktivní,” dodává.

Bělá, Hostouň a Poběžovice opět spojily síly s cílem dostat cyklisty do Českého lesa. Nespoléhají se přitom na nabídku pouhé dopravní služby, ale pro nalákání připravily i tipy na výlety, které na cyklobus navazují. Vyjet na kopec cyklobusem a poté sjíždět k některé z jeho zastávek do jednoho z měst v údolí je lákavé zejména pro méně trénované cyklisty. Trasy letos vyjdou v revidovaném vydání tentokrát i německy a aktualizovaná verze bude opět k dispozici také na internetovém portálu plzenskonakole.cz a to včetně mapky a výškového profilu. „Již na Cykloneděli pořádanou 25. dubna v sousedním Bavorsku na česko-německé cyklostezce Přátelství spojující Horšovský Týn, Poběžovice a Schonsee s Naaburgem přes přechod Rybník bychom chtěli mít vydanou i německou verzi letáčku s trasami,” podotýká starosta Poběžovic Hynek Říha. Zájem německé strany potvrzuje i Veronika Hofingerová manažerka Místní akční skupiny Brückenland Bayern-Böhmen „Někteří cyklisté od nás by se chtěli vypravit na kolech přes Český les až do Plzně a zpátky se vrátit cyklobusem,” říká.

Cyklobus do Českého lesa

ČSAD autobusy Plzeň potěší zejména ty, kteří budou cestovat cyklobusem i zpátky na Plzeň, zvýhodněným dovozným. Výhodněji budou letos cestovat také rodiny s dětmi. „Dětská kola a skládací přívěsné vozíky budeme přepravovat zdarma,” říká ředitel ČSAD autobusy Plzeň Miroslav Hucl. „Cesta se navíc po zkušenostech z loňska výrazně zkrátí,” dodává.
Cyklobus do Českého lesa vyjede poprvé opět 1. května. O podmínkách přepravy, rezervaci atd. najdete informace na www.plzenskonakole.cz.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu