Nový MTB team: Česká spořitelna – Specialized MTB Team

16.4.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-04-16T10:23:02 --> <p>Na tratě letošních závodů Kolo pro život se vydává bojovat o příčky nejvyšší nový tým. Díky spolupráci dvou silných strategických partnerů, kterými jsou Česká spořitelna a Specialized, vznikla na naší bikerské scéně nová formace pod názvem <strong>Česká spořitelna – Specialized MTB Team</strong>.</p>

Vedením tohoto nového uskupení byl pověřen Radim Kořínek – jeden z nejúspěšnějších bývalých „spořitelních“ jezdců. Do týmu vnese nejen bohaté sportovní a manažerské zkušenosti, ale také per fektně vybavené týmové zázemí. Jak vyplývá z názvu týmu, závodníci vyrazí na start na karbonových speciálech značky Specialized. 

A jaká bude koncepce nového MTB uskupení? Tým se soustředí na domácí starty a důležitým cílem se stává týmová soutěž Prestige Trophy v rámci seriálu Kolo pro život. Bude zajímavé sledovat, zda se podaří prolomit tradiční hegemonii Volvo Auto Hase MTB Teamu. Česká spořitelna Specialized MTB Team se za tímto účelem otevře pro amatérské jezdce, kteří doplní mančaft tak, aby bylo možné rovnoměrně bodovat i v dalších, nejen elitních kategoriích. 

Za A team v nových atraktivních dresech nastoupí: Pavel Boudný a Jiří Novák v kategorii Elite, v kategorii U23 to bude Dominik Buksa spolu s Josefem Rajchar tem. Ostatními členy týmu jsou Petr Guntter, Mar tin Holiš, Ondřej Kobliha, Břetislav Sovják, Milan Špolc a Michal Záhora. 

Vedoucí týmu Radim Kořínek si velmi pochvaloval přípravu na letošní sezónu: „Kluci už v lednu najížděli první objemové kilometry na Mallorce a po návratu kombinovali dle počasí běžky s kolem. Jirka Novák dokonce star toval na běžkařském Dolomiten laufu v Rakousku v disciplíně sprint a v maratónu. V únoru tým odjel na tradiční soustředění na Kanárské ostrovy, kde již kluci tvrdě trénovali a věnovali velkou část přípravy nabírání síly v kopcích. Kanáry jsou pro takovýto trénink jako stvořené. A nakonec následovalo finální soustředění v Chorvatsku, zakončené silničním závodem kategorie UCI 2.2 – tří etapové Jadranské magistrály.“ 

A jakých cílů a výsledků by chtěl Česká spořitelna Specialized MTB Team v roce 2010 dosáhnout? „Prvořadým cílem je vyhrávat jak jednotlivé závody Kola pro život, kterých se zúčastníme, tak i zvítězit v konečném pořadí soutěže týmů Prestige Trophy. Dalším těžkým úkolem, který před námi stojí, je obhajoba domácího mistrovského titulu v olympijské disciplíně XCO a vylepšení umístění Jirky Nováka na Mistrovství ČR v maratónu horských kol. Na zahraničních závodech XCO chceme poctivě střádat UCI body. Ve výčtu cílů nesmím zapomenout na nomino – vání se do MTB reprezentace ČR,“ řekl Radim Kořínek. 

Podporou cyklistického centra mládeže ve Vimperku oba partneři nezapomínají ani mladé cyklisty a bikerské naděje. Garantem závodní činnosti centra je tým Česká spořitelna Specialized SG Vimperk jehož jádro tvoří studenti sportovního gymnázia ve Vimperku. Členy týmu jsou: Jana Valešová, Jan Svorada, Pavel Kuzma, Jiří Csirik, Viktor Stošek, Jan Waldmann, Stanislav Zábranský, Jakub Johánek, Martin Stošek a Andrea Jezlová. 

Výkonnostní cíle pro rok 2010 jsou také jasné – co nejlepší umístění v Českém poháru XCO MTB, nominace na mistrovství Evropy a světa XCO MTB, bodování ve Světovém poháru XCO MTB a vítězství v závodech Kolo pro život ve svých kategoriích. 

„Trénink probíhal podle plánu. Až do poloviny března probíhala příprava převážně na běžkách, v tělocvičně a na trenažérech. Absolvovali jsme tradiční soustředění v Toskánsku, kde ti nejlepší najeli něco okolo tisíce kilometrů,“ prozradil trenér a manažer centra Jiří Lutovský. 

Děti nebo ti, kteří s cyklistikou teprve začínají, mohou využít výhod Česká spořitelna MTB Junior Clubu. Ten sdružuje závodníky mládežnických kategorií Kola pro život, kteří o členství projeví zájem. Dále je členství nabídnuto výhercům finálové hry za rok 2009 v mládež­nických kategoriích. Výhody členství v clubu zahrnují metodické vedení zkušených trenérů, možnost zakoupení materiálového vybavení a týmového oblečení za zvýhodněné ceny nebo možnost absolvování tréninkových kempů s Česká spořitelna Specialized MTB Teamem. Výhercům Junior Trophy za rok 2010 bude nabídnuto členství v MTB teamu. 

Česká spořitelna:

„Cyklistika je dlouhodobě jedním z našich klíčových projektů a jsme velmi rádi, že se naše jméno opět objeví na dresech MTB teamu s ambicemi prosadit se mezi nejlepšími. Česká spořitelna Specialized MTB Team se zaměří zejména na domácí scénu, závody Kola pro život a věříme, že rozvíří vody týmové soutěže. Strategicky spojenou nádobou je pro nás podpora juniorských závodníků a snaha přivést k cyklistice další nadějné bikery z řad dětí a mládeže. Právě těm jsou určeny možnosti a příležitosti, které bude nabízet Cyklistické centrum mládeže České spořitelny a Česká spořitelna Specialized MTB Junior Club,“ uvedl Tomáš Kolář, ředitel odboru korporátní marketing a sponzoring České spořitelny. 

Specialized:

„Specialized nabízí vše pro cyklistiku – kola, doplňky a oblečení. Ve světě se snaží prezentovat dohromady s nejlepšími závodníky a týmy, a to je jeden z hlavních důvodů, proč jsme se rozhodli podpořit i tým Česká spořitelna Specialized MTB Team. V tomto týmu jezdí jedni z nejlepších českých závodníků, kteří vlastní řadu úspěchů z pohárových závodů, např. titul Mistra ČR v cross-country MTB Pavla Boudného. Proto se snažíme tým Česká spořitelna – Specialized MTB Team podpořit opravdu tím nejlepším, co nabízíme, aby jeho členové mohli dosahovat dalších super výsledků. Tým jezdí a používá MTB kola Specialized model SW EPIC FSR. Další týmovou výbavou jsou přilby SW MTB a tretry SW. Z ostatních doplňků jmenujme ještě Specialized rukavice a brýle. Jako tréninkový materiál má tým k dispozici špičková silniční kola hodná mistrů – model Specialized Tarmac,“ říká marketingový manažer firmy Specialized Eastern Europe, Tomáš Jančárek.

(tisková zpráva)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu