Letošní Bike Adventure se vrací ke kořenům

2.4.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-04-02T12:27:19 --> <p>Specifický orientační závod horských kol Bike Adventure má pro účastníky letos přichystáno několik velmi peprných lahůdek. Nejen, že slaví své desáté výročí, ale především se podařilo zajistit zcela mimořádnou lokalitu – po desetiletí uzavřený vojenský prostor Brdy. Zajímavé je také dějiště startu a cíle, jímž je buddhistické centrum a jako vrchol oslav kulatin je připravena kategorie, která tento typ závodu vrací ke kořenům a hluboko do nitra přírody – BA Challenge, jejíž účastníci budou nocovat na divoko v přírodě a vše potřebné, včetně stanu si musí vézt s sebou. Letošní Merida Bike Adventure se jede 24.-25. července, limit přihlášených byl pro letošek zvednut o 200 účastníků (pro BA Challenge), přesto – po startovních číslech se vždy jen zapráší, proto sledujte <a href="http://www.bike-adventure.cz">www.bike-adventure.cz</a>.</p> <p> </p>

Ředitel závodu Kamil Arnošt píše: “Co nového tedy připravujeme pro BA10? Exkluzivní lokalitu: podařilo se vyjednat téměř nemožné – přesvědčit armádu o udělení výjimky, takže většina tras závodu povede územím vojenského újezdu Brdy (Jince), které je veřejnosti jinak nepřístupné a kde objevíte krásná místa a užijete si bikování v dosud nepoznaném terénu (doufejme tedy, že se do prázdnin nezmění situace na min. obrany:-). Celý tento obrovský lesní komplex tak bude během BA10 jen pro nás.

Originální centrum: neméně zajímavé bude centrum BA10; v blízkosti vojenského prostoru jsme objevili místo s opravdu originální atmosférou – buddhistické Centrum pro meditaci v ústraní u Těnovické skály, s krásnými výhledy po okolí i potřebným zázemím.

V rámci jubilejního 10. ročníku jsme se rozhodli zařadit do programu BA i nový vložený závod BA Challenge, inspirovaný prvními myšlenkami na pořádání BA z konce 90. let a podobným závodem organizovaným tehdy v Anglii. BA Challenge je určen těm nejnáročnějším příznivcům BA – závodníci se nebudou po první etapě vracet zpět do centrálního kempu, ale budou nocovat v určeném místě někde na trase závodu, ve stanu, který si společně s dalším povinným vybavením povezou s sebou. Spolehnout se tak budou moci jen sami na sebe, odměnou jim ale bude o to silnější a romantičtější zážitek. Patronát nad tímto vloženým závodem převzal nový partner BA – Loap.

Malá oslava 10. narozenin: během sobotního večera bychom chtěli udělat malou retrospektivu celou desetiletou historií BA a také symbolicky ocenit všechny závodníky, kteří od roku 2001 ani jednou nechyběli. Ano, i tak věrné příznivce v řadách účastníků BA máme :-)”

(mr)

Foto: Miroslv Rygl, archiv BA

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu