Špolc po první etapě Cape Epic třetí

22.3.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-04-02T11:03:01 --> <p>První, psychicky i fyzicky extrémně náročnou etapu za sebou mají účastníci letošního ročníku bikového etapového závodu ABSA Cape Epic. V kategorii Masters je na třetím místě Milan Špolc jedoucí ve dvojici s Američanem Pieterem Van Rooyenem. Z šesti set startujících jich více než 10% první 117 km dlouhou etapu vůbec nedokončilo.</p>

Špolc ztrácí na vedoucí dvojici své kategorie více než půl hodiny. Postavení prvních týmů v hlavní kategorii je o poznání těsnější. Vede místní jezdec Kevin Evans s Rakušanem Albanem Lakatou před Christophem Sauserem a Burry Standerem (opět místní matador) a dvojicí Lindren, Giger. Ze zajímavých postav jsou čtvrtí specialisté na etapáky dvojic Sahm s Platem, pátí bratři Fluckligerové, šestý je veterán Bart Brentjens a na jedenáctém místě, jen s dvanáctiminutovou ztrátou jsou Švýcaři Nino Schurter a Florian Vogel.

Etapu provázely hádky, nervozita a nařčení z nepovolené spolupráce. Závěrečný, extrémně náročný a nebezpečný úsek po nepoužívané železnici ale všechny vrátil k tomu nejdůležitějšímu – k maximální koncentraci na jízdu na kole. Cape Epic pokračuje dnes 90 km dlouho porcí, přičemž v osmi dnech jsou ještě dvě etapy přes 100 km dlouhé a jedna jen o kilometr kratší.

 

(mr)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu