Kdo je lídrem Liquigasu?

11.3.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-03-11T13:02:38 --> <p>Na tuto otázku dá jednoznačnou odpověď dnešní čtvrtá etapa závodu Paříž-Nice, který bývá nazýván malou Tour de France. Včerejší třetí etapa se totiž stala po famózním výkonu v závěrečném krátkém, ale prudkém stoupání kořistí slovenského zázračného talentu Petera Sagana, který se posunul na druhé místo průběžného pořadí hned za veterána, 38letého Jense Voigta (Saxo Bank), který je o 18 let starší než slovenský nováček v Pro Tour. Jeho kolega z týmu Liquigas Roman Kreuziger mírně zaostal (ztratil šest vteřin) a udržel si průběžnou pátou příčku. Dnešní dojezd na vrcholu stoupání La Croix Neuve v Mende může také jednoznačně říct, kdo je na tom momentálně z obou mladíků bývalé federace lépe.</p>

„Musím říct, že nás Sagan zatím všechny překvapuje. Je to mladý závodník, kterého sem chtěli vzít na zkušenou, a on se ukazuje perfektně. Uvidíme, jak dlouho vydrží, nikdo zatím nezná jeho limity,“ žasl na svých webových stránkách Kreuziger, který byl před závodem určen jako lídr své stáje. Sám Sagan ale obavy z možného narušení týmové hierarchie odmítá, ačkoli pokud na tom bude ve stoupání lépe, vedení mu určitě nebude bránit, aby toho využil. „V závěrečném kopci jsem pomáhal Romanovi, ale když jsem se ohlédl, najednou za mnou nebyl, tak jsem pokračoval s dalšími vepředu a ve spurtu jsem šel 200 metrů před páskou na špici. Vyšlo to,” komentoval Sagan včerejší husarský kousek na serveru Velonews a dodal: „Paříž-Nice je pro nás důležitý závod, já jsem s etapovým vítězstvím maximálně spokojený, ale jsem stále ještě velmi mladý. Zkusím teď pomoct Romanovi k vítězství na Paříž-Nice. Sám nevím, kam až můžu jít, ale cítím se zatím v pohodě i na této úrovni závodění.”

 

V celkovém pořadí vede Voigt o šest vteřin před Saganem, který se také dostal do vedení v soutěži mladíků i v bodovací soutěži. Pokud budete sledovat dnešní etapu v přímém přenosu na Eurosportu (14.45–16.00 hod), nenechte se ale zmást, Sagan pojede v zeleném trikotu lídra bodovací soutěže a Kreuziger pro změnu v bílém, v němž nahradí právě svého mladšího kolegu (Roman je druhý v pořadí mladíků), který dle reglementu závodu musí upřednostnit zelený trikot.

Kamil Hofman Foto: Cor Vos


Další odkazy:

  • Profil dojezdu 4. etapy
  • Sledování přenosů závodu na internetu

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu