Sprinterská přehlídka na Tirreno-Adriatico

10.3.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-03-10T18:11:39 --> <p>V úterý v noci proběhla uzávěrka sázek v sázkové kanceláři iVelo.cz na závod Paříž-Nice a dnes už můžete vložit své virtuální peníze do dalšího podniku zařazeného v naší hře – závod dvou moří Tirreno-Adriatico.</p>

Jeho úvod provází spíše severské počasí, dnešní první etapa měří 148 km a pořadatelé rozhodli, že zahájí o patnáct minut dříve kvůli velkému chladu, o zkrácení však zatím neuvažují. Vedoucí týmů se bojí o bezpečnost jezdců, ti zase poukazují na zdravotní aspekty závodění ve velké zimě. Snad se na cestě z Toskánska od pobřeží Tyrhénského moře na jihovýchod k Jadranu přece jen oteplí.

Závod je ideální přípravou na Milán-San Remo (20. 3.) a tudíž láká především sprintery, jichž se na dnešním startu v Livornu sešlo opravdu požehnaně – Mark Cavendish, Tom Boonen, Thor Hushovd, Robbie McEwen, Alessandro Petacchi, Daniele Bennati, Tyler Farrar, Jevgenij Hutarovič, Edvald Boasson Hagen, Baden Cooke či Oscar Freire. Situace ohledně favoritů na celkové prvenství je velmi nepřehledná, etapy se odehrávají převážně ve zvlněném terénu, ale na pořadu budou i kopcovitější sobotní a hlavně nedělní pátá etapa s výjezdy nad 1500 metrů a cílem na středně těžkém kopci v Colmuranu (413 m n. m.). V celkovém pořadí tak mohou uspět klasikáři i jezdci těžkých etapových podniků jako jsou například Cadel Evans, Robert Gesink, Andy Schleck, Stefano Garzelli či loňský vítěz Michele Scarponi. Oprotim minulým letům chybí v programu časovka, což je také jeden z důvodů, proč na startu není František Raboň, nedávný premiant etap Kolem Murcie, který figuroval v sestavě HTC-Columbia pro Tirreno-Adriatico jako první náhradník. Naopak se Franta vrací k původnímu plánu a nakonec se zúčastní tříetapového Mezinárodního kriteria na Korzice (27.-28. 3.), ačkoli jeho stáj chtěla závod kvůli náročné logistice s přesunem na ostrov vynechat. Na Korzice se stejně jako v Murcii potká například s Lancem Armstrongem.

Ve startovní listině Tirreno-Adriatico nechybí slovenský cyklista Peter Velits, který rovněž hledí ke klasice Milán-San Remo, v níž loni obsadil vynikající desátou příčku. Vyhrát může opravdu kdokoliv z více než tří desítek cyklistů, a to je velká šance pro vás sázkaře. Uzávěrka sázek je do páteční půlnoci (12. 3.), tedy ohodnotit šance jednotlivých závodníků můžete v úvodních třech etapách a pak vložit svou ideální sázenku. Opět můžete vsadit na vítěze buď jedno jméno, pak se musí umístit mezi prvními třemi, nebo dvě jména (oba závodníci musí skončit mezi nejlepšími pěti), případně když vyberete tři jezdce, všechny pak musíte nalézt v první desítce konečného pořadí, jež budeme znát příští úterý (16. 3.).

(kh) Foto: Cor Vos


Kompletní rozpis etap na oficiálních stránkách pořadatele: http://www.gazzetta.it/…noadriatico/

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu