Whirlpool zahájil sezonu čtvrtým místem

8.2.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-02-08T08:38:38 --> <p>Těsně pod stupni vítězů zahájil tým PSK Whirlpool-Author letošní závodní sezonu. Nenáviděné čtvrté místo v závodě Trofeo Palma na Mallorce vybojoval sprinter André Schulze. I přesto může být tým spokojený. V závodě zářila hvězdná jména. Prvenství získal Robbie McEwen, třetí přijel Oscar Freire.</p>

„Na úvod to není špatné. Být čtvrtý je sice smůla, ale v té konkurenci a navíc jako první závod to osobně beru jako úspěch. Vždyť se podívejte, kdo byl přede mnou, ale také, kdo za mnou. Není to tak špatné a věřím, že to bude ještě lepší,” řekl čtvrtý muž závodu německý sprinter v barvách české stáje PSK Whirlpool-Author André Schulze.
Po dvou týdnech, které český tým na Mallorce věnoval intenzivní přípravě, zahájil sezonu tentokrát už na začátku února. Někteří jezdci přitom během dvou týdnů na vyhlášeném španělském ostrově mají v nohách na dva tisíce kilometrů. „Všichni jsme byli už v očekávání jak závody budou vypadat. Většina z nás se už těšila. Přípravě jsme věnovali dost a chtěli jsme si to zkusit,” podotkl úřadující mistr republiky Martin Mareš.
Královéhradecká ekipa sezonu zahájila seriálem Challenge, který se skládá z pětice jednorázových závodů první kategorie. Hned na úvod na ně čekala desítka jedenáctikilo­metrových okruhů na trase podél pobřeží v Palmě. Mezi množstvím nástupů se do úniku rozhodl i Vojtěch Dlouhý z PSK Whirlpool-Author, který se díky tomu dostal celkově na druhé místo v bodovací soutěži celého seriálu. Žádný únik však neměl příliš dlouhé trvání a do cíle se nakonec hrnulo celé závodní pole. Suverénem byl opět vyhlášený sprinter Robbie McEwen z týmu Katusha, za kterým se seřadili Španělé Fernandez z Euskaltel-Euskadi a legendární Oscar Freire z Rabobanku. Smolnou čtvrtou příčku vybojoval právě zástupce české stáje André Schulze. Ostatní jeho kolegové přijeli v hlavním poli. V závodě byli i další dva Češi Jan Bárta z Netapp a František Raboň z HTC-Columbia.
Patrik Pátek

Výsledky:

1. Robbie McEwen (Team Katusha) 2:21:16, 2. Koldo Fernandez (Euskaltel – Euskadi), 3. Oscar Freire (Rabobank), 4. André Schulze (PSK Whirlpool-Author), 5. Manuel Cardoso (Footon – Serveto), 39. Marc Reynes, 61. František Klouček, 70. Martin Mareš, 78. Petr Kaltofen – všichni stejný čas (všichni PSK Whirlpool-Author), 79. Jan Bárta (Team Netapp), 111. Petr Benčík, 114. Tomáš Danačík oba +0.07 oba PSK Whirlpool-Author.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu