POSTŘEHY Petra Kloučka, reprezentačního trenéra

30.1.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-01-31T10:49:29 --> <p>Po závodu třiadvacítek jsme měli možnost na chvilku vyzpovídat reprezentačního trenéra Petra Kloučka. Mnohem více materiálu najdete v březnovém vydání časopisu Velo, jenž vychází již 17. února.</p>

K úspěchu Tomáše Paprstky
„Myslel jsem si, že bude do tří, ale že vyhraje, tomu jsem nevěřil. Každopádně jsem spoléhal na to, že jeden z nich dvou (Paprstka, Lasák) dnes bude na bednu.”

K rozhodujícímu okamžiku juniorského závodu
„Paprstka ani nechtěl odjet, v technické pasáži šel dopředu, a když se ohlédl, byl sám překvapený, že má náskok. Tak jsem mu řekl, ať na nic nečeká a jede.”

K taktice v cílové rovince
„O nájezdu do cílové roviny jsme se hodně bavili. Kladl jsem klukům na srdce, že na asfalt musí najíždět první. V zatáčce druhý chtě nechtě ztratí jeden dva metry, které mohou rozhodnout.”

K nedělním závodům
„Zítra? Nemyslím si, že může vyhrát kdokoli. Určitě to bude jeden ze tří nejlepších, tedy Štybar, Albert nebo Nijs, ale rozhodně bych si nevsadil na Alberta, je labilní, snadno udělá chybu. Mým favoritem je však Erwin Vervecken, myslím ale, že i Petr Dlask pojede velice dobře.”

K našim dvěma želízkům
„Pokud bych měl vsadit na jednoho z nich, na Katku Nash nebo Zdeňka Štybara, věřím Katce mnohem více než Zdeňkovi.”

Martin Raufer
Foto: Cor Vos

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu