Krtek se usmívá a děkuje

26.1.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-01-26T10:33:55 --> <p>Na chvíli zapomenout na počty prodaných kol, boj o sponzorskou přízeň a trofeje utržené v závodech. Prostě se pobavit, zavzpomínat a pomoci dobré věci. Tak přesně tohle splnil páteční druhý ročník Benefičního plesu pro nadační fond dětské onkologie Krtek, který přivítalo brněnské kulturní centrum Semilasso za hvězdné cyklistické účasti.</p>

Ples stejně jako projekt Cyklisté dětem přivedl na svět Ľudovít Nazarej angažující se v brněnských firmách Nassa a XCR a na parketu tak nechyběl snad nikdo z jeho někdejší závodnicky výjimečné party v Dukle Brno včetně Jána Svorada, Pavla Padrnose, Petra Konečného a dalších. Přítomny byly i další osobnosti české i československé cyklistiky, trenér dráhařských mistrů světa Pavel Vršecký, jeho bývalý svěřenec a dnes organizátor seriálu závodů Kolo pro život Roman Čermák, exreprezentant Peter Privara, medailista z mistrovství světa Petr Lazar a řada dalších. Mezi pozvanými hosty patřilo čestné místo zástupcům Nadačního fondu v čele s profesorem MUDr. Jaroslavem Štěrbou, PhD a prezidentkou NF Krtek Martinou Šmukovou.

Smyslem setkání však nebylo jen oživit či prohloubit léty prověřená přátelství či večer strávený ve víru tance a obdiv ke krásným róbám neméně pohledných dam. Po loňské premiéře byl benefiční ples ještě úspěšnější a v konečném součtu přinesl bezmála čtvrt milionu korun rovněž díky čtenářům partnerského časopisu Velo a serveru ivelo.cz, kteří si zakoupili v loňském roce náramek Velo-Krtek a navýšili tak obsah potřebného měšce o 16 200 korun. Zajímavostí programu byla dražba unikátního kalendáře na rok 2010, který je dílem známého fotografa Jana Saudka. Obsahuje fotografie a vlastnoruční podpisy nejznámějších sportovců Dukly.Vítěz aukce získal kalendář ze cenu 23 000 Kč, které jsou taktéž darem pro NF Krtek. Finanční prostředky shromážděné v rámci II. Benefičního plesu budou použity na provoz ubytovny pro onkologicky nemocné děti a jejich rodiče, která je součástí Kliniky dětské onkologie FN Brno a prostřednictvím které se NFDO Krtek snaží podporovat kvalitu života onkologických pacientů a jejich rodin.

Všem cyklistům, kteří tuto myšlenku podpořili, stejně jako pořadatelům a sponzorům, patří velký dík.

(kh)
Foto: Jan Brychta
(fotogalerie: www.xcr.cz/ples2010)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu