Petr Fiala z AC Sparta Praha vyhrál první závod IL Sano cupu – Velkou cenu Cyklomax s.r.o.

27.5.2020

Profesionálové Patr Vakoč  team Alpecin – Fénix, Petr Kelemen CCC Development team, Daniel Turek – Israel Start UP Nation zvolili v přípravě IL Sano Cup -kritérium na 66 km v areálu SK Rapid Plzeň. V konkurenci 86 závodníku zvítězil Petr Fiala AC SPARTA PRAHA, když si 15 km dlouhým únikem ve čtyřčlenné skupině vytvořil dostatečný bodový náskok. Druhý v pořadí Nicolas Pietrula z Dukly Praha se v závěru chtěl dotáhnout, ale Fiala i s pomocí  týmu Sparty obstál na výbornou. Na třetím místě dojel jihočeskýrychlík Oldřich Novotný CT Weber, který pravidelně sbíral body ze spurtů.

Kategorie masters jela na 55 km a únikem před koncem závodu si zajistil vítězství skvělý časovkář Petr Cirkl před Petrem Stehlíkem a Petrem Dobrým.

Dorostenecký závod žáků a kadetů  na 22 km s účastí 120 startujících měla pod taktovkou i po přestupu do kategorie kadetů dvojice bratrů Kobrových. Zvítězil Richard před Robertem Kobrem Lokomotiva Beroun a na třetím místě dojel Pavel Novák SKC Tufo Prostějov.

Další závod IL Sano Cup pokračuje  Velkou cenou  SBS IVA s.r.o. a startujeme příští úterý 2.června od 17 hodin v Plzni. Přihlášky do neděle 31.5. na https://data.ceskysvazcyklistiky.cz/kalendar/zavod?race_id=2239

(tz)

foto Karel Vlček

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu