Tomáš Slavík – tři závody, tři prvenství

2.2.2015
<p>Český cyklistický národ žil o víkendu především cyklokrosem, pozornosti však neunikla ani akce významově o poznání drobnější – Downmall Tour 2015. Tomáš Slavík dokázal po předchozích dvou zastaveních zvítězit i ve finálovém závodě této série v Praze a získal tak přesvědčivě celkové vítězství. Tři závody a k tomu tři vítězství – mise splněna.</p>

Na finálový závod se těšil asi úplně každý ze závodníků i diváků. Pro Tomáše Slavíka to byl důležitý závod, který rozhodl, jestli získá celkové vítězství. Na domácí půdě, před domácím publikem a ve skvělé atmosféře. Jak se dalo očekávat, byl to souboj mezi Prokopem, Fischbachem a Slavíkem. Nakonec se majitelem nejrychlejšího času dne stal Tomáš Slavík o 0,79 s před Fischbachem.

„Na poslední závod na domácí půdě jsem se hodně těšil. Domácí publikum, rodina, kamarádi – dokáže to být opravdu motor pro podání lepšího výkonu. Na druhou stranu si člověk na sebe dokáže vytvořit tlak, že dneska prostě musí vyhrát, ať se děje, co se děje. Když jsem dojel první jízdu a Fischbach mě v ní porazil o 0,09 vteřiny, tak jsem si sedl v depu, strčil hlavu mezi kolena a přemýšlel, kde dokážu zrychlit. Hodně mi to vrtalo hlavou, protože se mi ta jízda docela povedla. No moc míst na zrychlení už nebylo, takže to bude o tom celkovým nasazení, který musí být na 110 %, ale člověk musí mít stále 100% kontrolu. Ve finále jsem do toho vlítnul se vším, co jsem v sobě měl a na trati jsem nechal uplně všechno. Když jsem vyjel do Arkád, tak mě absolutně elektrizovala tlaková vlna od diváků. Bylo to něco neuvěřitelnýho a v tu chvíli jsem věděl, že prostě musím. Podařilo se a náskok 0,79 sekundy byl opravdu skvělej výkon. Děkuji pořadatelům za výbornou sérii, opravdu jsem si to užil a těším se na další. Díky všem divákům, co mě přijeli do Prahy podpořit – byli jste to vy, kdo mě dostal do cíle tak rychle!” okomentoval závod Tomáš Slavík.

(tz)

Foto: Jan Kasl

.

VIDEO Z FINÁLOVÉ JÍZDY

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu