Vítězný návrat pod křídla Giantu

17.11.2012
<p>Tradiční „zavírák“ sezóny, který ve sváteční sobotu 17. listopadu přilákal na náves v obci Lety u Prahy 262 otužilých bikerů, je úspěšně za námi. Počasí stejně jako loni přálo, nepršelo, nesněžilo ani nemrzlo, a tak jediná nepříjemnost, které si jezdci na 44 kilometrů dlouhé trati „užili“, byla trocha čerstvého bláta.</p>

Pro vítězství si v historicky nejlepším čase (1:39:47) a s velkým náskokem dojel Jirka „Ňumi“ Novák, druhý projel cílem Milan Damek a olympionik Honza Škarnitzl dojel na prázdném zadním kole třetí. Ženskou kategorii vyhrála Jitka Škarnitzlová, se kterou jsme pro vás – u příležitosti jejího návratu na kola Giant – pořídili menší rozhovor:

Jitko, po sezóně, která by se dala označit jako tvůj návrat do skvělé formy, se vracíš taky na kola Giant. Jak se těšíš a jaký budou tvoje cíle v sezóně nadcházející?

Se sezonou jsem spokojená napůl. Povedlo se mi zajet pár skvělých výsledků, ale nepovedené Mistrovství světa spokojenost kazí. Po roční pauze se vracím k osvědčenému materiálu, na spolupráci se moc těším, kola mi vždy vyhovovala a navíc Giant je pro mě trochu „srdcovka“. Ráda bych zajela nějaký pěkný výsledek na Světovém poháru a chci víc startovat na závodech C1. Doma budu obhajovat prvenství v Českém poháru a objevím se také na pár závodech Kola pro život.

Návrat na Giant jsi tady na zimních Brdech oslavila vítězstvím. Probíhal nějaký trénink před závodem nebo jsi těžila z formy, která byla v sezóně?

Forma ze sezony už je dávno pryč. Teď jsem po odpočinku a zahájila jsem přípravu na příští sezonu. Snažím se teď najet nějaký základ a závod se svou délkou skvěle hodil do tréninkového plánu. Startovala jsem tu asi potřetí, navíc jezdím i letní Brdy. Trať mě baví, je náročná jak na fyzičku, tak i na techniku, i když mi přijde, že těch technických úseků je tam stále méně. A navíc se tu vždycky těším do cíle na opékání buřtů. Beru to jako pěkné ukončení sezony.

A jak tě bavilo kolo, na kterém jsi jela, Giant Anthem X 29er v provedení pro holky?

Nápad jet na tomhle kole se zrodil chvíli před startem, kdy jsem vyměnila klasického dámského Anthema právě za tuhle novou devětadvacítku. Kolo mi padlo skvěle do ruky a jízda mě bavila. Navíc na rovinatých úsecích to pěkně odsejpalo. Kolo bych klidně vzala i na XC závod, jen bych si trochu vyladila posed. Kolo má super design a to je taky důležitý.

Zima je za dveřma, a tak přijde na řadu zimní příprava. Jak bude u tebe probíhat?

Příprava probíhá už od začátku listopadu, teď se budu zaměřovat spíš na objem. Pokud počasí dovolí, budu co nejvíc na kole a především na biku pilovat techniku. Se sněhem přijdou na řadu i běžky a v lednu bych měla odjet na první soustředění do tepla.

Tak díky za rozhovor a na spolupráci se těšíme i my!

Na závěr tu máme ještě pár slov od hlavního organizátora WTB 2012 Jiřího Hudečka: „Počasí nám přálo, trať byla v celkem dobrém stavu, a tak můžu říct, že kromě asi tří defektů a jednoho zbloudilého, všechno proběhlo bez problémů. Ošetření nebylo nutné u žádného závodníka a všichni se v pohodě sešli v cíli u piva, opékání buřtů, dobrého guláše a ochutnávání zabíjačkových pochoutek mistra Šimpacha. Rád bych poděkoval všem sponzorům za podporu a všem pořadatelům i závodníkům za to, že závod proběhl naprosto v klidu. Těším se na vás 27. dubna 2013 na úvodní závod seriálu Kolo pro život – Trans Brdy České spořitelny.“

Winter TransBrdy 2012 / výsledky absolutní pořadí

  1. Jiří Novák (Remerx Merida) / Muži do 30 let / 1:39:47 h.
  2. Milan Damek (Caffe Nannini MTB Cycling Team) / Muži do 30 let / 1:44:39 h.
  3. Jan Škarnitzl / Muži do 30 let / 1:45:11 h.

kategorie Ženy do 30 let

  1. Jitka Škarnitzlová (Giant) / 2:13:26 h.
  2. Ivona Paďourová / 2:18:05 h.
  3. Zuzana Krchová / 2:20:17 h.

kompletní výsledky podle jednotlivých kategorií jsou ke stažení na www.transbrdy.cz¨ (tz) foto: www.xyx.cz [GALLERY id=75]

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu