Handicapovaní bikeři převzali na slavnostním večeru ceny za celkové umístění v Českém poháru MTB han

28.11.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-11-28T11:48:50 --> <p>Seriál závodů Českého poháru MTB handicapovaných cyklistů vznikl jako volnočasový projekt „Pojeď s námi" pro širokou veřejnost cyklistů s handicapem. Cíl početného seriálu závodů je jasný, zábavnou formou přiblížit cyklistiku lidem s handicapem, jako vhodnou sportovní a poúrazovou aktivitu.</p>

Nicméně i zde můžeme obdivovat mimořádné sportovní výkony a handicapovaným bikerům se na pražském slavnostním večeru dostalo uznání od takových osobností světové cyklistiky jakými jsou mistři světa: Jiří Ježek, Michal Prokop, Josef Dressler, Michal Stark či velký fanda cyklistiky, pan profesor Pafko nebo olympijský vítěz Lukáš Pollert.

Hlavní cenu, obrovský putovní pohár pak předal Král české cyklistiky, Jaroslav Kulhavý, který je zároveň i patronem Českého poháru MTB handicapovaných cyklistů a nejinak tomu bude i v roce příštím.

Menší skleněné poháry převzali za vítězství Tomáš Kajnar a Karolína Dadejíková v kategorii závodníků s lehčím handicapem, Pavel Tvrdík v kategorii s těžším postižením. Petra Hurtová a Zdeněk Šafránek zvítězili v kategorii závodníků jezdících na handbiku.A v ka­tegorii nevidomých závodníků v tandemu vyhrál Josef Volf se svým vodičem Michalem Komárem.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu