Jaroslav Kulhavý v sezoně jen na 29″!

2.3.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-03-07T11:13:30 --> <p>Jaroslav Kulhavý absolvoval tříetapový závod Sunshine Cup 2011 na Kypru a celkově zde získal stříbro. Celý závod odjela na Specializedu S-Works Epic 29er a po poslední etapě měl jasno – na 29" odjede celou sezonu!</p>

Třídenní závod spočíval v časovce na 6 km, maratonu na 45 km a klasickém cross-country. Jaroslav Kulhavý jej okomentoval takto:
„Na Kypr jsem se vydal vyzkoušet nového Epica 29“. Důvod byl jasný, a to že bych na něm chtěl absolvovat celou sezonu. Kolo jsem vyzvedl až těsně před odletem, čímž vyvstal problém nějakého času na vyzkoušení kola a naladění posedu. To se mi také potvrdilo v první etapě. Byla jí krátká časovka, kde jsem skončil na 6. místě s malou ztrátou na vítěze.
Druhá etapa probíhala podobně, stále jsem nemohl srovnat posed, a tak i v průběhu etapy proběhlo pár úprav sedla. Sice mě to stálo dost sil a také horší výsledek, ale vše jsem si vynahradil při poslední etapě, což bylo klasické cross-country. Už od startu to vypadalo hodně dobře, na kole se mi jelo perfektně, 29″ mi pomohlo hlavně v technických sekcích, které nekompromisně projíždělo jako „tank“. Celkově to dalo na 2. místo, takže velká spokojenost. Myslím, že jsem na tom minimálně tak jako vloni. A už vím taky to, že na jiném kole než na 29″ se už letos asi neobjevím.
Jinak závod jsem absolvoval na sériové verzi bez jakýchkoliv úprav.
(tz)

Celkové výsledky – muži: 

1. Karl Markt (GER, Felt Otztal X-Bionic), čas 3:53:41 hod. 

2. Jaroslav Kulhavý (CZE, Specialized Factory Racing) + 1:53 min. 

3. Jan Škarnitzl (CZE, Rubena Birell Specialized) + 2:22 min. 


Celkové výsledky – ženy:

1. Lene Bybergová (NOR, Specialized Factory Racing), čas 4:09:33 min.

2. Blaža Klemenčičová (SLO, Felt Otztal X-Bionic) + 43 sek. 

3. Anja Gradlová (GER, Ghost Racing) + 3:53 min. 

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu