Hrůzostrašný pád poznamenal Křivkův memoriál v Hradci

3.5.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-05-03T00:17:39 --> <p>André Schulze vyhrál tradiční Mamoriál J. Křivky v Pardubicích. Německý sprinter královéhradecké stáje PSK Whirlpool-Author tak obhájil prvenství z předchozího roku.</p>

„Žádné vítězství není jednoduché. Když jedete jednorázovku, pohlídáte si v závěru jak fouká vítr, schováte se a soustředíte na jediný dojezd, který buď vyjde nebo ne. Tady si člověk musí pohlídat těch spurtu několik a stále počítat a kalkulovat. Konkurence navíc pořád tlačila,” podotkl vítězný André Schulze z PSK Whirlpool-Author.
Německý sprinter v barvách české stáje zvítězil suverénně. O dalších příčkách stupňů vítězů rozhodoval až závěrečný spurt na pardubické třídě Míru, který vyhrál Zdeněk Mlynář. Mlynář tak celkově skončil druhý, když přeskočil jezdce pražské Dukly Aloise Kaňkovského.

Dojezd pak poznamenal ošklivě vyhlížející pád. Přesně na pásce sám spadl Petr Novotný z Kolokrámu, do kterého vletěl chotěbořský Luboš Němec z Vokolek týmu. Oba cyklisté skončili se zlomenou klíční kostí v rukách doktorů. I přesto skončil Novotný na celkovém pátém místě. „Novotňák blbnul v pelotonu celou dobu, takže mě vůbec nepřekvapilo, když jsem se dozvěděl, kdo vlastně šel k zemi, ale tenhle pád nikdo nepochopil. Už o nic nešlo, protože body byly rozděleny. Ještě, že se do toho nikdo z nás nepřipletl,” dodal úřadující mistr republiky Martin Mareš.

Výsledky

1. André Schulze PSK Whirlpool-Author, 2. Zdeněk Mlynář Max Cursors, 3. Alois Kaňkovský ASC Dukla Praha, 4. Jiří Nesveda AC Sparta Praha, 5. Petr Novotný Kolokrám Svijany

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu