Čemba startuje nově a lépe

17.1.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-01-20T14:59:24 --> <p>Čemba má od neděle 16.1. 2010 nového předsedu a nový výkonný výbor, zánik mountainbikové asociace se nekoná. Lidé kolem iniciativy Zachraňme Čembu svolali s mandátem více než jedné třetiny členů mimořádnou členskou schůzi České mountainbikové asociace, na níž byl zvolen Václav Volráb jako její nový předseda nový čtyřčlenný výkonný výbor.</p> <p> </p>

Průběh schůze byl velmi poklidný a pohodový a nové vedení bylo jednoznačně zvoleno z osmičky představených kandidátů, mezi nimž nebyla žádná z kontroverzních osob minulosti jak ze strany bývalého vedení asociace, tak ze strany jejích kritiků. Schůzi byla přítomna najatá notářka, která její správný průběh osvědčila a přítomna byla také trojice právníků.

Zvolené vedení má nejvyšší možný kredit a Čembě se tak blýská ne lepší časy. Ihned po založení nového bankovního účtu bude zahájen nábor nových členů a obnovování členství členů stávajících. Hlavním úkolem příštích dnů je obnovení formálního fungování asociace a překlenutí problémů, které minulé vedení způsobilo. Václav Volráb, který stojí za úspěšnou iniciativou Kola Na Křivo uvedl, že jeho prioritou je smírčí jednání s Tomášem Kvasničkou a nevyvolávání žádných střetů. Na uzavření účetnictví za rok 2010 se bude čekat ještě několik měsíců a provede jej, jak deklaroval revizor Tomáš Miffek, který byl potvrzen ve své funkci i nadále, partner asociace KPMG.

Dále je třeba opět zprovoznit fungování www.cemba.cz a zpravomocnění jejího používání novým vedením, získat zpět majetek asociace, zjistit rozsah závazků a začít pracovat na nápravě pošramoceného renomé bikerské asociace. Advokát Zdeněk Tomica, člen nového výkonného výboru, odhaduje následující právní kroky minimálně v trvání dvou let.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu