Skládejte s Velem 11/2018 – Poslední letošní kolo

18.10.2016

Ročník 2018 oblíbené soutěže o ceny je tu, hrajeme o kolo za 64 790 Kč!

NOVÝ BIKE JAKO HLAVNÍ CENA NOVÁ VÝZVA NOVÉ HÁDANKY TÉMA 2018 – ZNÁMÉ MTB LOKALITY

V TOMTO ČÍSLE CHCEME VĚDĚT:

název slavné silniční klasiky s typickým povrchem náročných úseků

Odpověď pošlete do uzávěrky kola mailem na adresu skladacka@vpress.cz.

Nezapomeňte připojit jméno a telefon, případně vzkaz.

UZÁVĚRKA PRO ODPOVĚDI DO TOHOTO KOLA JE 10. 11. 2018!

1. Cena měsíce:

2x batoh ZEFAL Z-HYDRO

Malý a lehký kompaktní batoh se hodí na přepravu základního cyklistického vybavení, které pomohou zorganizovat vnitřní komory (kapsa na mobil a síťovaná kapsa). K němu přidá i 1,5litrový vak na vodu s širokým plnicím otvorem pro snadné plnění i čištění. Samozřejmostí je odolný materiál a pohodlné popruhy pro kvalitní usazení. Barvy: černá/červená a zelená/modrá.

cena: 1229 Kč

www.imexpo.cz

2. Cena měsíce:

zimní bunda ETAPE STRONG WS

Pánská zimní bunda Strong WS je vyrobena z elastického materiálu SoftShell s membránou Air Plus. V oblasti zad a rukávů je navíc použit materiál ThermoFit pro efektivnější ventilaci a odvod potu. Komfortní zvýšený stojáček lze v případě potřeby ohrnout, pohodlí přinese i elastické zakončení rukávů. Věci si můžete uložit do pěti kapes, z toho dvou otevřených na zádech. Nechybí reflexní prvky pro větší bezpečnost. V podzimním a zimním období se tato bunda skvěle hodí nejen na kolo, ale i na běh či běžky. Velikosti: M–XXL.

cena: 2490 Kč

www.vivastore.cz

 

HRAJEME O FULL STEVENS JURA 29 V CENĚ 64 790 Kč!

rám Alu SL 7005 DB vidlice Fox 32 Float Rhythm, boostová 15mm pevná osa, zdvih 120 mm řazení/přehazovačka/přesmykač Shimano SLX/XT/SLX (2×11) brzdy Shimano Deore (průměr kotoučů 180/180 mm – P/Z) kliky a převodníky Shimano SLX (36/26 zubů) kazeta Shimano SLX (11–40 zubů) zapletená kola DT Swiss Mountain Classic pláště Schwalbe Nobby Nic Evolution řídítka Oxygen Scorpo, 760 mm představec Oxygen Scorpo MTB sedlo Oxygen Roccia sedlovka Kind Shock LEV-SI  velikosti 16“ (kola 27,5“), 18, 20 a 22“ (kola 29“) cena 64 790 Kč

kola Stevens dodává www.cyklosvec.cz

 

Správná odpověď z minulého kola

North Shore

Na severním okraji kanadského města Vancouver (západní pobřeží) se rozkládají tři kopce: Cypress, Fromme a Seymour. Tady se jezdilo už od dob prvních horských kol, ale až freeridová vlna, která přinesla uzoučké lávky, mosty a velké skoky, změnila všechny kopce do podoby, jak je známe dodnes. Všechny jsou propleteny hustou sítí trailů různých náročností, některé jsou novější, jiné se datují až do roku 1992. Největší zásluha o rozvoj stezek je právem připisována skromnému bikerovi Toddu „Diggerovi“ Fianderovi, který temnější cestičky zkrášloval už od 70. let. První kopnutí bylo na Cypressu, ale brzo se přesunul na Fromme, kopec vnímaný jako základní stavební kámen freeridu. Digger byl jedním z prvních, kdo měl v této oblasti horské kolo, a říká, že v 80. letech mohl jezdit celé hodiny po kopci a nepotkal dalšího bikera, protože celkově kol bylo okolo deseti. Traduje se, že jeho bike vydržel tři týdny, než praskl, podobně ostatní. A že výrobci nechápali, proč všude jinde není skoro žádná reklamace a z Vancouveru jim chodí plno prasklých rámů. V té době také potkal pionýry freeridu, jako jsou Dan „Dangerous“ Cowan či Wade Simmons. Rok 1997 byl prvním, kdy se objevilo video North Shore Extreme, následovalo video Kranked, a není potřeba dodávat, kde se většina akce odehrává. Dodnes se na svazích všech tří kopců válí zbytky masivních lávek, většina trailů dostává pravidelnou péči ať už od místních nebo přímo z rukou „mistra Diggera“.

GRATULUJEME VÝHERCŮM Z MINULÉHO KOLA!

Přilba Orbea R10 (cena 4990 Kč): Michal Mikušek; batoh Endura Singletrack s vakem Hydrapak (cena 3069 Kč): Lucie Šebková

VÝHERCŮM GRATULUJEME, VŠEM DRŽÍME PALCE DO DALŠÍHO KOLA!

 

PRAVIDLA SOUTĚŽE

Soutěž začíná ve Velu 1/2018 a končí ve Velu 11/2018, celkem tedy čítá deset kol. Pro zařazení do slosování o hlavní výhru – bike Stevens v ceně 64 790 Kč – musíte poznat alespoň sedm objektů. POZOR: pro převzetí hlavní ceny musíte předložit všech deset kontrolních kupónů (pravý spodní roh této dvoustrany). Každý měsíc jsou losovány i doplňkové ceny, a to ihned po uzávěrce kola. Výherci jsou kontaktováni redakcí, svá jména najdou v dalším vydání Vela. Redakce si vyhrazuje právo na změny.

oblast dotazu

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu